El Govern destina 4 milions d'euros a la millora dels laboratoris clínics de l'Hospital Vall d'Hebron

query_builder   23 setembre 2008 14:10

event_note Nota de premsa

El Govern destina 4 milions d'euros a la millora dels laboratoris clínics de l'Hospital Vall d'Hebron

  • Els diferents laboratoris, actualment separats, es concentraran en un únic espai 
  • A les noves instal·lacions també s’hi ubicarà el Programa de Medicina Molecular i Genètica 
  • Aquesta mesura permetrà destinar els espais alliberats a l’ampliació de l’àrea d’urgències i altres serveis de l’hospital
 
El Govern ha aprovat avui una partida de 4 milions d’euros per concentrar en un únic espai dins l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron diverses àrees dels Laboratoris Clínics, actualment ubicades de forma dispersa. Aquesta nova edificació permetrà la consolidació dels recursos instrumentals i l’optimització dels processos analítics així como la generació de sinergies des del punt de vista tecnològic. També incorporarà les instal·lacions destinades al Programa de Medicina Molecular i Genètica.
 
El Programa de Medicina Molecular dona resposta a la demanda creixent de diferents especialitats clíniques que estan introduint en la seva pràctica diària un conjunt de modernes tècniques de Bioquímica, Biologia Molecular i Genètica Molecular, tant per al diagnòstic, pronòstic, evolució o tractament d’un grup de malalties dins d’un camp que cada vegada més es denomina de forma general Medicina Molecular.
 
Amb la posada en funcionament d’aquests laboratoris concentrats es produirà, a més a més, un alliberament d’espais dels edificis que actualment ocupen aquestes àrees dins de l’Hospital Vall d’Hebron. Uns espais que es podran destinar a l’ampliació de l’Àrea d’Urgències, de l'Àrea del Diagnòstic per la Imatge i del desenvolupament de la zona dedicada als assaigs clínics en fase I i II del VHIO (Institut Oncològic Vall d’Hebron).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined