El Govern destina dos milions d'euros per facilitar l'accés al finançament de les empreses biotecnològiques

query_builder   28 juliol 2009 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern destina dos milions d'euros per facilitar l'accés al finançament de les empreses biotecnològiques

  • ACC1Ó invertirà aquesta quantitat a Ysios BioFund I F.C.R, el major fons de capital risc especialitzat en empreses biotecnològiques del mercat espanyol
  • El fons realitzarà inversions en una dotzena d’empreses biotecnològiques dedicades al desenvolupament de tecnologia mèdica i productes terapèutics que tinguin perspectives internacionals
 
El Govern ha aprovat avui una inversió de dos milions d’euros que ACC1Ó realitzarà en el major fons de capital risc especialitzat en empreses biotecnològiques existent al mercat espanyol, Ysios BioFund I F.C.R., que té seu principal a Barcelona.
 
Aquesta actuació té l’objectiu de facilitar l’accés al finançament de les empreses biotecnològiques en fase de creixement, que habitualment tenen dificultats per aconseguir crèdits de les entitats financeres en aquestes fases de desenvolupament empresarial. D’aquesta manera, el Govern contribueix a enfortir i internacionalitzar un sector empresarial estratègic del país i amb alt potencial de futur com és la biotecnologia.
 
Així, el fons finançarà entre 10 i 12 empreses biotecnològiques dedicades al desenvolupament de tecnologia mèdica i de productes terapèutics i de diagnòstic, i preveu que un 30% dels seus recursos puguin ser invertits en companyies estrangeres. Ysios actuarà tant en companyies joves com en procés de desenvolupament i consolidació, incloent-hi spin-off de companyies farmacèutiques.
 
L’operació permetrà que el fons assoleixi un volum de capital de més de 69 milions d’euros, majoritàriament d’origen privat, fet que constitueix un exemple de col·laboració público-privada. L’objectiu de la política inversora d’Ysios BioFund I F.C.R. és l’adquisició de participacions temporals en el capital d’empreses que operen en el sector de les ciències de la salut i la biotecnologia i amb perspectives internacionals, per tal d’accelerar-ne el creixement i l’entrada en mercats internacionals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined