El Govern crea un grup de treball interdepartamental de lluita contra l'assetjament immobiliari

query_builder   29 juliol 2008 14:18

event_note Nota de premsa

El Govern crea un grup de treball interdepartamental de lluita contra l'assetjament immobiliari

  • També ha aprovat la constitució de la Comissió Interdepartamental del Pacte Nacional per a l’Habitatge
  
El Govern ha aprovat avui la creació un grup de treball interdepartamental de lluita contra l’assetjament immobiliari amb l’objectiu d’atendre integralment i coordinadament la diversitat d’accions que intervenen en els casos d’assetjament immobiliari, i de mobilitzar de forma coordinada les diferents àrees de gestió administrativa per combatre aquestes accions.
 
El grup ha d’elaborar i avaluar les propostes d’actuació en la lluita contra l’assetjament immobiliari. Estarà format per un representant de cadascun dels departaments següents: Presidència; Interior, Relacions Institucionals i Participació; Agricultura, Alimentació i Acció Rural; Governació i Administracions Públiques; Justícia; Acció Social i Ciutadania; Política Territorial i Obres Públiques; Economia i Finances; i Medi Ambient i Habitatge.
 
Aquest grup de treball s’afegeix als instruments legals amb què compten les administracions públiques per fer front a aquesta xacra social, com són la delimitació d’àrees en les quals es poden sotmetre als drets de tempteig i de retracte qualsevol transmissió de les finques que hi són compreses, recollida en la Llei d’urbanisme vigent i desplegada àmpliament en la Llei del dret a l’habitatge.
 
L’assetjament immobiliari, definit a la Llei del dret a l’habitatge, ha estat analitzat recentment a l’àmbit d’Espanya pel relator especial d’assumptes d’habitatge de les Nacions Unides. En el seu informe, el relator qualifica aquest assetjament com a extremadament greu i insta les diferents administracions públiques a treballar urgentment per posar-hi fi.
 
Comissió Interdepartamental del Pacte nacional per a l’habitatge
 
D’altra banda, el Govern també ha aprovat avui la creació de la Comissió Interdepartamental per a l’aplicació del Pacte Nacional per a l’Habitatge. La Comissió ha de vetllar per la correcta aplicació del Pacte nacional per a l’habitatge i impulsar i coordinar les diverses actuacions previstes, sota una estratègia integrada. Estarà formada per un representant dels departaments següents: Presidència; Economia i Finances; Governació i Administracions Públiques; Política Territorial i Obres Públiques; Acció Social i Ciutadania; Treball; i Medi Ambient i Habitatge.
El Pacte preveu la creació d’una Comissió de Seguiment, que es va constituir el mes de gener i que ja s’ha reunit en dues ocasions, i d’una Comissió interdepartamental per garantir la implementació de les mesures previstes.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined