El Govern concedeix una subvenció de 4,7 milions d'euros per ampliar el dipòsit controlat de residus de Lloret de Mar

query_builder   28 octubre 2008 13:36

event_note Nota de premsa

El Govern concedeix una subvenció de 4,7 milions d'euros per ampliar el dipòsit controlat de residus de Lloret de Mar

  • Aquesta instal•lació dóna servei a tota la comarca de la Selva i quan acabin les obres tindrà una capacitat de 325.000 m
El Govern ha autoritzat avui l’Agència de Residus de Catalunya a concedir una subvenció directa a l’ajuntament de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva, per al finançament de les obres de millora i adequació del dipòsit controlat d’aquest municipi. L’import total de la subvenció és 4.707.792 euros, que assumeix íntegrament l’Agència. 
L’ampliació se situa als terrenys annexes a l’actual dipòsit i es preveu que entri en funcionament a final de l’any que ve. La instal·lació dóna servei a la comarca de la Selva i, un cop ampliada, la seva capacitat total serà de 325.000 m3. Aquesta instal·lació forma part de la previsió d’un conjunt de plantes que abasta tot Catalunya: el Pla territorial sectorial d’infraestructures de gestió dels residus municipals de Catalunya 2005-2012.
 
Aquest Pla preveu, des d’ara i fins el 2012, la necessitat de noves instal·lacions de residus, i la millora de les existents. A la comarca de la Selva, a més de la millora del dipòsit controlat de residus de Lloret de Mar, el Pla preveu la creació de la nova planta de tractament de resta també a Lloret de Mar, i la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners. Aquestes dues instal·lacions estan en procés de construcció i millora. Aquestes infraestructures permetran recuperar i aprofitar al màxim els residus que no s’hagin separat prèviament. El model de gestió de residus de Catalunya es basa en la prevenció, la recollida selectiva i el tractament de tots els materials.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined