Subvenció de 400.000 euros a la Universitat Ramon Llull per fomentar-hi la recerca
 
El Govern ha aprovat avui una subvenció de 400.000 euros a la Universitat Ramon Llull (URL) per intensificar la tasca de recerca del professorat de la universitat i per formar grups d’investigadors. Aquest ajut és fruit d’un conveni de col·laboració entre la URL i la Direcció General de Recerca del Govern que es va signar l’any passat.
 
El conveni amb la URL respon a la voluntat del Govern d’impulsar la coordinació científica i tecnològica dels diferents agents catalans del sistema de recerca i innovació, un dels objectius del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.
 
Subvenció de 400.000 euros per a la lluita contra les malalties de transmissió sexual a Guatemala
 
El Govern ha aprovat avui concedir una subvenció de 400.000 euros a la Fundació Vida i Societat per finançar dos projectes de salut pública a la República de Guatemala destinats a la lluita contra les malalties de transmissió sexual a les ciutats d’Escuintla –la tercera més important del país- i Guatemala.
 
En concret, aquesta subvenció, gestionada a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), servirà per finançar el projecte UALE de prevenció, control i tractament de malalties de transmissió sexual a la ciutat d’Escuintla i el projecte MANGUA, que consisteix a donar suport tècnic al Ministeri de Salut Pública i Assistència Social de la República de Guatemala i als dos hospitals de referència de la capital de la república per desenvolupar un programa informàtic de seguiment i avaluació del tractament retroviral.
 
Reducció del temps obligatori de conservació de les històries clíniques
 
El Govern ha aprovat avui reduir el temps obligatori durant el qual els centres de salut han de conservar els historials clínics dels pacients. Fins ara, la llei 21/2000, de 29 de desembre, sobre els drets d’informació concernent a la salut i l’autonomia del pacient i la documentació clínica, establia en 20 anys el període de conservació de la història clínica d’un pacient des de la seva mort, o un temps indefinit en cas de desconeixement de la defunció. Amb la modificació de la llei aprovada avui, aquest temps queda fixat en 15 anys, des del procés assistencial, i en només 5 anys per a la resta, exceptuant informació que es determini rellevant a efectes preventius pel Servei Nacional de Salut o informació implicada en processos judicials.
 
Aquesta reducció del temps durant el qual un historial clínic ha de restar arxivat suposa un estalvi econòmic i d’espai físic significatiu, a més d’un grau de seguretat més elevat i una millora en la preservació de la informació, així com en la gestió i consultació de la documentació.