Cinc departaments del Govern unificaran les seves seus a les Terres de l'Ebre en un nou edifici a Tortosa

query_builder   25 juny 2008 14:17

event_note Nota de premsa

Cinc departaments del Govern unificaran les seves seus a les Terres de l'Ebre en un nou edifici a Tortosa

  • Governació, Política Territorial, Justícia, Agricultura i Innovació deixaran les oficines que ocupen ara en lloguer i s’hi traslladaran 
  • D’aquesta forma es facilitaran els tràmits que han de fer els ciutadans en dependències de l’administració i es racionalitzarà la despesa immobiliària 
Fins a cinc departaments del Govern unificaran les seus dels serveis territorials a les Terres de l’Ebre en un nou edifici al carrer Montcada de Tortosa, molt a prop del Palau Abària, on hi ha la seu de la Delegació Territorial del Govern. El Govern ha acceptat avui la cessió gratuïta de domini oferta per l’Ajuntament de Tortosa de la finca destinada a aquest trasllat, i d’aquesta manera les oficines de Governació i Administracions Públiques; Política Territorial i Obres Públiques; Justícia; Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i Innovació, Universitats i Empresa deixaran els espais que ocupen actualment en règim de lloguer, amb el conseqüent estalvi en despeses immobiliàries.
 
La principal novetat pel ciutadà serà que les relacions amb l’administració seran molt més fàcils a l’hora de fer qualsevol tràmit que exigeixi visitar la seu de més d’un departament. Més encara quan el solar on es construirà el nou edifici està just enfront de la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, el Palau Abària.
 
El solar, l’antiga seu de l’Institut Joaquim Bau, està situat al carrer Montcada de Tortosa, entre els carrers Seminari, Cabanes i Benasque i té una superfície total de 2.840 m2. L’edifici, projectat per la prestigiosa arquitecta Carme Pinós, és d’una gran singularitat estètica i vol ser símbol de modernitat i disseny al nucli antic de Tortosa. Així, també es contribueix a l’objectiu de regenerar la zona i cohesionar-la socialment, econòmicament i urbanística.
 
En aquest nou edifici hi treballaran unes 400 persones en una superfície de 5.000m² per oficines, a les quals s’hi sumen 2.000m² per a l’arxiu i 7.000m² destinats a 200 aparcaments. S’hi ha reservat una gran àrea de fàcil accés per l’atenció al ciutadà.
 
En primer lloc s’han de dur a terme les obres d’enderrocament d’un edifici que ocupa part del solar, que tenen un termini d’execució d’uns quatre mesos. Posteriorment, es faran les excavacions arqueològiques pertinents perquè les obres d’execució de la nova seu de les delegacions puguin començar a principis del proper 2009. L’import previst aproximat per tota l’actuació és d’uns 19 milions.
 
 
Projecte bàsic i d’execució d’enderrocament d’edificis
 
L’edifici s’enderrocarà manualment a les tres darreres plantes, així com tots els elements que siguin perillosos per la integritat tant dels treballadors com dels immobles veïns o vianants i vehicles que passin pels carrers propers. S’haurà d’estintolar la façana del carrer Benasque fins l’inici de la planta baixa.
 
Hi haurà alguns elements que s’hauran de recuperar en el moment de l’enderroc: l’arcada gòtica existent a la planta baixa, la socolada de pedra que està al carrer Montcada cantonada Benasque, les rajoles del nom del carrer Benasque i els dos pilons del centre del mateix carrer. Aquests elements es conservaran. Tots els treballs de desmuntatge dels elements recuperables estaran baix la supervisió i les directrius plantejades pel Servei d’Arqueologia del Departament de Cultura.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined