El Govern subvenciona amb més de 652 milions d'euros ajuntaments i entitats per desenvolupar programes de serveis socials

query_builder   16 juny 2009 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona amb més de 652 milions d'euros ajuntaments i entitats per desenvolupar programes de serveis socials

  • Aprova convenis de més de 287 milions d’euros per finançar programes socials de 150 entitats, que permetran atendre més de 15.000 persones
  • També destina més de 364 milions d’euros als contractes programa amb ens locals per subvencionar els serveis socials
El Govern ha destinat 652.339.177 euros a ajuntaments, consells comarcals i entitats d’iniciativa social per desenvolupar programes de serveis socials, des d’aquest any i fins el 2011. D’una banda, subvencionarà amb més de 364 milions d’euros els contractes programa amb ajuntaments i consells comarcals per tal que puguin oferir els serveis socials. D’altra banda, ha aprovat convenis de més de 287 milions d’euros per finançar programes socials d’entitats.
 
Concretament, el Govern subvencionarà amb 287.853.306 euros, durant aquest any i el que ve, entitats sense afany de lucre per tal que desenvolupin programes de serveis socials. Amb aquestes aportacions, més de 150 entitats podran atendre més de 15.000 persones.
 
Aquests convenis beneficiaran sectors com el de la gent gran, persones amb discapacitat, malaltia mental, drogodependència, sida i tutela. La subvenció d’aquest any és d’un 10% més respecte la de l’any passat degut, sobretot, a l’increment del cost de les places.
 
Més de 364 milions per a ajuntaments i consells comarcals
 
El Govern també ha aprovat avui la dotació pressupostària corresponent a una part important dels serveis inclosos dins els contractes programa amb ens locals. Servirà per finançar, des d’aquest any i fins el 2011, serveis socials com l’atenció primària, el transport adaptat o l’atenció especialitzada a la gent gran amb dependència. Els ajuts, per un import total de 364.485.871 euros, es destinaran als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals.
 
Aquesta inversió es formalitzarà a través dels anomenats contractes programa, que el Departament d’Acció Social i Ciutadania signarà properament amb els ens locals i comarcals. En un context de crisi com l’actual, el contracte programa, amb actuacions plurianuals, garanteix estabilitat econòmica per finançar programes d’atenció social.   
 
Els contractes programa, que es van signar per primer cop l’any passat, fixen un nou esquema de coordinació, cooperació i col·laboració interadministrativa per a la prestació i finançament dels serveis socials. Substitueix l’anterior sistema basat en convocatòries de subvencions i permet equilibrar la relació entre el Departament i els ens locals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined