7.000 persones immigrades es beneficiaran de 370 cursos gratuïts de català durant el 2008

query_builder   29 juliol 2008 14:22

event_note Nota de premsa

7.000 persones immigrades es beneficiaran de 370 cursos gratuïts de català durant el 2008

 
  • El Govern destina 900.000 euros per fer cursos de 50 hores de durada
 
  • Tindran tres nivells i els durà a terme el Consorci de Normalització Lingüística
 
7.045 persones immigrades podran fer cursos de català durant el 2008 de manera gratuïta. El Govern ha aprovat destinar 900.000 euros per realitzar 370 cursos de llengua catalana, que tindran una durada d’entre 45 i 50 hores cadascun i estaran repartits en tres nivells diferents. Aquesta quantitat, que el Govern donarà a mode de subvenció al Consorci per a la Normalització Lingüística, s’emmarca en les actuacions per acollir i integrar els immigrants.
La llengua catalana és un instrument bàsic de comunicació, d'integració i de cohesió social dels ciutadans i de les ciutadanes de Catalunya, amb independència del seu origen geogràfic. El Departament d’Acció Social i Ciutadania, a través de la Secretaria per a la Immigració i el Consorci per a la Normalització Lingüística, vetlla per garantir l’ensenyament del català a les persones d’origen immigrat i promoure l’ús social de la llengua catalana en aplicació de la llei de política lingüística.
L'executiu català treballa per assegurar el coneixement del català i crear les condicions necessàries perquè totes les persones puguin gaudir del dret d'utilitzar aquesta llengua. L'import atorgat es destinarà al desenvolupament de programes que s’emmarquen principalment en l’àmbit de la formació, l’aprenentatge i el foment i l’ús del català per part de les persones immigrades.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined