Altres Acords de Govern

query_builder   16 juny 2009 14:19

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern impulsa la construcció de dos centres educatius a Maçanet de la Selva i Cardedeu
 
El Govern ha acceptat la cessió gratuïta dels terrenys per part dels ajuntaments de Maçanet de la Selva (Selva) i de Cardedeu (Vallès Oriental) per construir un Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) i un Institut d’Educació Secundària (IES) respectivament.
 
En el cas de Maçanet de la Selva, es construirà un centre en un terreny de 12.027 m2 de superfície que acollirà dues línies (dues aules per curs) i tindrà una capacitat de 450 alumnes. El Govern hi destinarà 5,4 milions d’euros. Pel que fa Cardedeu, la construcció de l’edifici comportarà que el SES Pla Marcell passi a ser l'IES Pla Marcell, el tercer institut del municipi. La construcció del nou equipament, que oferirà 3 línies d’ESO (tres aules per curs) i tindrà capacitat per a 360 alumnes, compta amb un pressupost de més de 3 milions d’euros. El SES Pla Marcell va entrar en funcionament el curs 2006-2007, i des d'aleshores està emplaçat de forma provisional amb mòduls prefabricats al costat de la plaça de la Pubilla, al barri de la Granada. L'edifici definitiu es construirà a la Rambla Ernest Lluch, al mateix barri. El termini d'execució de les obres és de 15 mesos.
  
El Govern atorga subvencions a UGT i CCOO per desenvolupar eines de concertació al territori i ajustar les polítiques actives d’ocupació
 
El Govern ha autoritzat el Departament de Treball a atorgar subvencions als sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT) per un import de 536.631 i 670.623 euros respectivament, per finançar les despeses de desenvolupament de la Unitat de Promoció i Desenvolupament (UPD) sobre Assistència Tècnica als Agents Socials en els Processos de Concertació.
 
La UPD té per funció desenvolupar eines que permetin  avançar en processos de concertació en el territori en l’àmbit de l’ocupació, i articular respostes conjuntes per afrontar les circumstàncies actuals del mercat de treball en els diferents territoris. En context actual la concertació  suposa  la implicació de tots els agents socioeconòmics (empreses, administració local, agents socials, entitats no lucratives, etc.) que intervenen en un determinat territori amb la finalitat de plantejar línies d’actuació estratègiques per tal d’adequar el conjunt de polítiques actives d’ocupació a la realitat  del mercat de treball.
  
El Govern nomena Joan Majó comissionat per a Universitats i Recerca
 
El Govern ha aprovat nomenar Joan Majó comissionat per a Universitats i Recerca, en substitució de Blanca Palmada, i Josep Ribas director general d’Universitats, càrrec que fins ara ha ocupat Joan Majó.
 
La reestructuració del Comissionat per a Universitats i Recerca respon a la transformació dels sistema català de recerca i innovació, que dóna compliment al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), i a la necessitat d’accelerar l’assoliment dels reptes del sistema universitari: la modificació de la Llei d’Universitats de Catalunya, la consolidació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), i  la millora de la governança del sistema universitari. D’altra banda, coincidint amb la posada en marxa de l’agència ACC1Ó, el Departament continua impulsant el reforçament d’aquestes àrees,  amb la propera creació de la nova direcció general de Recerca i Innovació, per tal d’incrementar-ne la transversalitat i les sinergies.
 
Joan Majó i Roca és doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Majó és catedràtic d’universitat a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, adscrit al Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia, de la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Ha estat subdirector i director de l’Escola Universitària Politècnica de Vilanova i la Geltrú, vicerector de Comunitat Universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya, i president del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya. Des de 1998 i fins a l’actualitat ha ocupat diversos càrrecs: és vicepresident primer del Consorci Escola Industrial de Barcelona, vicepresident del Consorci Escola Tècnica d’Igualada i coordinador del programa de doctorat “Biotecnologia Agroalimentària i Sostenibilitat”. De la seva activitat investigadora destaca la publicació d’articles en revistes i ha presentat ponències en congressos internacionals dins del camp de l’electrònica de potència i del control de convertidors commutats. Pel que fa a l’activitat docent, ha impartit docència durant 29 anys en assignatures de l’àmbit de l’enginyeria elèctrica i ha publicat material docent, així com diferents articles a revistes i congressos sobre la reforma dels plans d’estudis i de la metodologia docent.
 
Josep Ribas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i ha desenvolupat diversos càrrecs a la Generalitat de Catalunya vinculats al mon universitari: ha estat cap del Gabinet Tècnic del CIRIT, i subdirector general d’universitats en dues etapes. També ha estat responsable de prospectiva i qualitat, càrrec des del qual va impulsar els contractes programa de qualitat entre la Generalitat les universitats públiques de Catalunya.
 
És representant de la Generalitat en el consell de Govern del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) des de la seva creació, també és vocal del Consell de Govern del Consorci Escola Industrial de Barcelona, des del 2007 (CEIB), i del Consorci Escola Tècnica d’Igualada (CETI), des del 2007. És vocal del Patronat de la Fundació Universitària Balmes en representació de la Generalitat de Catalunya des del 2007. Representant del Consell Català de Formació continuada de les professions sanitàries. En l’actualitat era subdirector general d’Universitats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined