El Govern s'incorpora al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

query_builder   16 octubre 2007 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern s'incorpora al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

  • El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural entra a formar part del Consorci
  • Se n'aproven els nous estatuts

El Consell de Govern ha formalitzat avui la incorporació del Govern de la Generalitat en el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, a través del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. A la sessió d'avui també s'han aprovat els Estatuts del Consorci.

El Parc Agrari del Baix Llobregat és un espai que forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, on el desenvolupament de l'activitat agrària, de la funció ambiental i de l'ús social es compatibilitzen amb la preservació dels recursos naturals, l'equilibri ecològic i el patrimoni cultural.

Segons l'acord adoptat avui, aquest Consorci està integrat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Unió de Pagesos (UP) com a entitats promotores, conjuntament amb els Ajuntaments de Pallejà, el Papiol, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Castelldefels, Viladecans i Gavà, i la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

D'altra banda, l'aprovació dels nous Estatuts ha permès adaptar-se a la nova normativa urbanística vigent al Parc derivada de l'aprovació del Pla Especial de Protecció i Millora del Parc Agrari del Baix Llobregat, així com incorporar les modificacions normatives aprovades durant aquest període en matèria de règim local i en base a l'experiència adquirida durant aquests vuit anys de treball en la gestió de l'espai agrari de la Vall Baixa i el Delta del riu Llobregat.

La decisió d'incorporar el Govern es va adoptar el 12 d'abril passat en el marc del Consell Plenari del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i es va acordar sotmetre el text refós dels Estatuts a la ratificació dels ens consorciats. Per aquest motiu, avui s'ha acordat ratificar-ne el text, a proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined