El Govern promou la contractació de 60 Agents per a la Igualtat a la demarcació de Barcelona

query_builder   16 octubre 2007 13:43

event_note Nota de premsa

El Govern promou la contractació de 60 Agents per a la Igualtat a la demarcació de Barcelona

  • El Departament de Treball destina més de 4 milions d'euros per al foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit laboral
  • La iniciativa forma part del programa impulsat per Treball i la Diputació de Barcelona

El Govern destinarà més de 4 milions d'euros per contractar 60 Agents per a la Igualtat per part de diferents entitats locals de la demarcació de Barcelona. Aquesta iniciativa es fa en col.laboració amb la Diputació de Barcelona i s'emmarca en el programa que ha posat en marxa el Departament de Treball per contractar 100 Agents per a la Igualtat per part d'ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats i diputacions d'arreu de Catalunya. Al conjunt d'aquesta acció es destinen 6 milions d'euros.

La tasca d'aquests Agents és analitzar, planificar, aplicar i avaluar plans d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes en l'àmbit laboral, no només en les respectives administracions, sinó en el seu entorn -municipi, comarca, etc. -, assessorant, si és necessari, les empreses del territori a l'hora d'elaborar els seus plans d'igualtat.

A més, han de dissenyar i tirar endavant iniciatives per integrar al mercat laboral a dones en atur, fomentar l'ús del llenguatge no sexista, la conciliació entre vida personal i laboral i combatre la segregació horitzontal i vertical (dificultat per accedir a certes professions o a càrrecs de responsabilitat). També han de promoure la igualtat retributiva entre homes i dones, i prevenir l'assetjament sexual, psicològic o moral a la feina, entre d'altres.

Aquest programa tindrà vigència del 2007 al 2010. Així, durant els dos primers anys, el Departament assumirà el 100% del cost salarial i de cotitzacions i el tercer any el Departament assumirà els costos de formació dels 60 agents esmentats.

Plans d'igualtat

El Departament de Treball també dóna suport a les empreses per a que les empreses puguin elaborar plans d'igualtat que permetin fer una anàlisi de la situació actual de la companyia i establir possibles alternatives per millorar en l'àmbit de la igualtat d'oportunitats. Cal recordar que la Llei estatal d'Igualtat, aprovada recentment pel Congrés dels Diputats, obliga a totes les empreses de més de 250 treballadors a comptar amb un pla d'igualtat, mitjançant la negociació col.lectiva.

El Govern aposta clarament per la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a la feina. És per això que ha posat en marxa diverses iniciatives per millorar els resultats respecte a la igualtat en tots els nivells, tant en l'àmbit públic com a les empreses privades.

Actualment, el nombre de dones ocupades és d'1.478.000 i la taxa d'ocupació femenina a Catalunya se situa en el 62,1%, 5 punts per sobre de l'objectiu fixat per la Unió Europea per a l'any 2005 (57%) i superant en 2 punts el previst per a l'any 2010 (60%). Això significa que ara a Catalunya 6 de cada 10 dones en edat laboral (16-64 anys) estan treballant. Pel que fa als homes la taxa d'ocupació és del 80,3%, el que implica que 8 de cada 10 tenen feina.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined