El Govern promou la participació ciutadana amb 2,7 milions d'euros en ajuts a ens locals i associacions

query_builder   2 desembre 2008 14:28

event_note Nota de premsa

El Govern promou la participació ciutadana amb 2,7 milions d'euros en ajuts a ens locals i associacions

  • L’objectiu és implicar la ciutadania en polítiques públiques i millorar la formació del personal amb responsabilitats en participació ciutadana
 
El Govern ha acordat obrir tres convocatòries d’ajuts destinades a la promoció de la participació ciutadana per un valor total de 2.750.000 euros. La primera convocatòria, dotada amb 2 milions d’euros pel període 2009-2010, va dirigida a projectes d’ens locals i consorcis que tinguin com a objectiu implicar la ciutadania en les politiques públiques. La convocatòria va dirigida a projectes d’elaboració de plans de participació, de processos participatius concrets, a projectes per al desplegament d’òrgans participatius, i a la incorporació de tècnics especialitzats en participació ciutadana.
 
La segona convocatòria, també bianual, està dotada amb 125.000 euros i vol millorar la formació del personal dels ens locals amb responsabilitats en l’àmbit de la participació ciutadana. S’hi poden acollir ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, consells comarcals, mancomunitats de municipis, diputacions i consorcis. Els projectes hauran de preveure l’organització de mòduls formatius, ponències, taules rodones o altres jornades formatives sobre la participació ciutadana.
 
La tercera convocatòria d’ajuts aprovada avui pel Govern, dotada amb 600.000 euros per al 2009-2010, pretén ajudar les associacions catalanes sense afany de lucre a elaborar el seu propi pla de participació. El pla ha d’analitzar les seves potencialitats i les seves relacions internes i externes i facilitar eines per canalitzar i aprofitar eficaçment les diverses formes de vincular-se amb l'associació, el seu projecte i les seves activitats. L’objectiu final és millorar la capacitat de les associacions ciutadanes per desenvolupar el seu projecte associatiu, millorar la seva relació amb el sector de població al qual s’adreça i fer més visibles les seves actuacions i finalitats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined