El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Pallars Jussà i Pallars Sobirà

query_builder   26 agost 2008 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Pallars Jussà i Pallars Sobirà

  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i direcció del sistema sanitari
 
 
El Govern ha aprovat la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut del Pallars Jussà i Pallars Sobirà i n’ha aprovat els seus Estatuts. Es tracta del17è Govern Territorial de Salut (GTS) que es formalitza a Catalunya del total de 37 previstos, i suposa un pas més en la descentralització del sistema sanitari català.
 
El Pacte per a la Salut al Pallars Jussà i Pallars Sobirà es va signar el 25 de maig de 2006 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els municipis d’Abella de la Conca, Alins, Alt Àneu, Baix Pallars, Castell de Mur, Conca de Dalt, Espot, Esterri d’Àneu, Esterri de Cardós, Farrera, Gavet de la Conca, Guingueta d’Àneu, Isona i Conca Dellà, Lladorre, Llavorsí, Llimiana, La Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Rialp, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Soriguera, Sort, Talarn, Tírvia, Torre de Cabdella, Tremp, Vall de Cardós i els Consells Comarcals del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i gestió del sistema sanitari creant un marc de col·laboració entre l’administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu els ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l’adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d’aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària, i sociosanitària, són l’ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined