• Les actuacions es desenvoluparan a Cerdanyola del Vallès, Abrera, Sant Pere de Vilamajor i Cànoves i Samalús
 
  • El cost total d’aquestes obres és superior als 7 milions d’euros
 
El Govern ha aprovat avui l’execució de diverses actuacions per a millorar l’abastament a les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental i el Baix Llobregat, concretament als municipis de Cerdanyola del Vallès, Abrera, Sant Pere de Vilamajor i Cànoves i Samalús. En total, aquestes actuacions tindran un cost superior als 7 milions d’euros.
 
Pel que fa a la primera actuació, aquesta se centrarà en millorar l’abastament a Cerdanyola del Vallès, concretament al sector del Centre Direccional. El cost d’aquesta obra serà superior als 3,4 milions d’euros i consistirà en la construcció de dos dipòsits (Nord i Sud) de 6.000 metres cúbics de capacitat, i de la instal·lació de les canonades pertinents per a subministrar l’aigua.
 
Aquesta actuació que executarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) permetrà millorar l’abastament a la zona del Centre Direccional i de forma indirecta beneficiarà a tota la població de la ciutat, uns 57.000 habitants. El Centre Direccional de Cerdanyola és un nou assentament urbà que acull activitats científiques i tecnològiques, a més d’una zona residencial d’habitatge lliure i protegit que dóna resposta al creixement que està experimentant la ciutat.
 
Millores al Baix Llobregat i al Vallès Oriental 

Pel que fa a les actuacions a Abrera, aquestes consisteixen en millorar el subministrament a la zona de les Carpes i augmentar la capacitat a tot l’àmbit de Santa Maria de Vilalba. Concretament, es realitzarà una obra alternativa a la de la presa directa que uneix la planta de tractament del Llobregat amb un dipòsit ubicat a Sant Quirze del Vallès. Aquesta actuació, que executarà Aigües Ter Llobregat, garantirà el subministrament d’aigua a gairebé 11.000 persones i té un cost de prop de 765.500 euros.
 
Finalment, es construirà un dipòsit i s’instal·laran les corresponents conduccions per a millorar el subministrament a la població de Sant Pere de Vilamajor i Cànoves i Samalús, més de 6.000 persones. Aigües Ter Llobregat executarà aquestes obres que permetran donar garanties de subministrament a aquestes localitats. Aquesta actuació preveu una inversió superior als 2,8 milions d’euros.