El Govern impulsa una nova fase de les obres del canal Segarra-Garrigues

query_builder   7 juliol 2009 13:39

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa una nova fase de les obres del canal Segarra-Garrigues

  • Aprova l’expropiació dels terrenys afectats per noves obres previstes a l’Urgell i a les Garrigues
 
El Govern ha fet avui un nou pas endavant en les obres de la xarxa de distribució del sistema de regadiu Segarra-Garrigues, que aquest cap de setmana va començar a regar les primeres hectàrees, amb l’impuls de quatre nous projectes a diferents termes municipals de l’Urgell i les Garrigues. L’acord adoptat permet a l’empresa pública Reg Sistema Segarra Garrigues SA (REGSESA), que és qui duu a terme les obres del regadiu, fer l’ocupació urgent dels béns i els drets afectats per les noves obres de la xarxa de distribució d’aquesta zona.
 
Aquesta nova fase correspon a obres que afecten diferents sectors del canal Segarra-Garrigues i tenen un pressupost d’execució que puja a 62.004.468 euros. La construcció d’aquestes infraestructures pretén posar en reg zones de secà que comprenen els termes municipals Verdú i Maldà, a l’Urgell i els d’Arbeca i l’Espluga Calba, a les Garrigues, corresponents als sectors de reg 6, 7, i 8. L’execució d’aquestes obres i les de la xarxa de distribució comportarà la transformació en regadiu d’una superfície de 18.000 hectàrees del Segarra-Garrigues.
 
El canal de regadiu Segarra-Garrigues, que ja ha començat a regar les primeres hectàrees, és la infraestructura agrària més important del sud d’Europa i comportarà una transformació territorial de les Terres de Lleida que transcendeix el propi sector agrari. L’obra suposa una inversió de 1.500 milions d'euros en el seu conjunt i beneficiarà 16.000 regants. En total, 70 pobles i 6 comarques es beneficiaran d'un sistema que, a banda de l’aigua per al reg, portarà aigua de boca a 72.000 persones i electricitat a les comarques per on passa.
 
El projecte del canal Segarra-Garrigues va ser declarat d’interès general el 1994, i inclòs dins del Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre, aprovat el 1998, així com dins d’un annex del Pla hidrològic estatal.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined