Els professionals de l'esport no cololegiats s'hauran d'inscriure en un registre públic per poder exercir

query_builder   28 abril 2009 14:14

event_note Nota de premsa

Els professionals de l'esport no cololegiats s'hauran d'inscriure en un registre públic per poder exercir

  • El Govern aprova el Decret de creació del Registre Oficial de Professions de l’Esport de Catalunya
  • És un dels instruments que preveu la nova Llei de l’exercici de les professions de l’esport per garantir la qualitat dels serveis i la pràctica esportiva, aprovada ara fa un any
El Govern ha aprovat avui la creació del Registre Oficial de Professions de l’Esport de Catalunya al qual s’han d’inscriure les persones no col·legiades per poder exercir les professions esportives previstes en la Llei de l’exercici de les professions de l’esport aprovada al Parlament de Catalunya el 16 d’abril de 2008.
 
La nova norma, creada per Decret, estableix les condicions i el requisits bàsics per a la inscripció en aquest registre públic i alhora regula la seva organització, estructura i funcionament. La Llei regula quatre de les professions esportives: professor d’educació física, animador o monitor esportiu professional, entrenador professional i director esportiu. El nou Decret estableix que tots aquests col·lectius s’han d’inscriure al Registre Oficial, sempre i quan no tinguin una titulació universitària que els obligui a col·legiar-se, ja que en aquest cas són els col·legis professionals els encarregats de facilitar la informació al Registre Oficial.
 
El Govern pretén així fer un millor seguiment del desenvolupament dels professionals de l’esport i garantir la qualitat dels serveis i de la pràctica esportiva. Queden exclosos de la inscripció al registre els àrbitres i jutges de l’esport, els professionals vinculats a l’administració pública i les activitats que es desenvolupen de forma voluntària.
 
Procediment d’inscripció
 
Per fer la inscripció al registre, el professional ha d’aportar la sol·licitud i la declaració responsable que acredita que té la titulació necessària o bé el document d’acreditació dels coneixements requerits. Tota la informació està al web institucional de la Secretaria General de l’Esport www.gencat.cat/vicepresidencia/esports i al web corporatiu www.gencat.cat.
 
El registre depèn orgànicament del Departament de la Vicepresidència i queda adscrit a l’Escola Catalana de l’Esport del Consell Català de l’Esport.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined