El Govern dóna un nou impuls al regadiu del Xerta-Sénia

query_builder   25 agost 2009 14:03

event_note Nota de premsa

El Govern dóna un nou impuls al regadiu del Xerta-Sénia

  • S’ha aprovat l’expropiació de béns per fer les obres del primer tram de la xarxa per poder regar als municipis de Xerta, Aldover i Tortosa a la comarca del Baix Ebre
  • Un cop finalitzat, el canal Xerta-Sénia beneficiarà gairebé 12.000 regants
 
El Govern ha aprovat avui donar un nou impuls a les obres del canal Xerta-Sénia amb la declaració d’expropiació de béns i drets per poder construir la xarxa primària de reg del sector 1 de l’obra. La posada en marxa d’aquest tram de xarxa primària permetrà transformar en reg les primeres 1.544 hectàrees d’aquest canal de regadiu als termes municipals de Xerta, Aldover i Tortosa a la comarca del Baix Ebre.
 
En concret, es tracta de construir una estació de bombament amb la corresponent escomesa elèctrica i tres basses amb una capacitat d’emmagatzement total de 214.194 m3 d’aigua. Partint d’una primera bassa, que s’omplirà directament del canal Xerta-Sénia, l’estació de bombament impulsarà els cabdals d’aigua, a través d’unes canonades, cap a les altres bases, ubicades en cotes superiors. Les canonades són reversibles, de manera que, subministraran l’aigua de reg a la seva zona de reg. 
 
El regadiu del Xerta-Sénia està previst que doni servei en el futur a 11.834 regants d'onze municipis del Baix Ebre i El Montsià, tot abraçant una superfície de 16.480 hectàrees d’olivera, cítrics, hortícoles i fruiters de pinyol. L’actuació aprovada avui forma part de les obres que s’estan executant actualment per a la infraestructura de captació al riu Ebre, d’elevació i fins al canal, i de connexió i adequació dels primers trams de canal.
 
La posada en marxa d’aquest reg es fa en un entorn on ja existeixen 6.744 hectàrees en reg amb l’aigua dels pous locals. La construcció i posada en marxa del canal Xerta-Sénia posarà fi a l’explotació dels pous i permetrà la recuperació d’aquests aqüífers.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined