Altres Acords de Govern

query_builder   1 setembre 2009 14:56

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern autoritza un préstec de set milions d’euros a la cooperativa agrícola Copalme
 
El Govern ha autoritzat avui l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a concedir un préstec de set milions d’euros a la cooperativa Copalme, situada al municipi d’Almenar (el Segrià), que actualment es troba en procés concursal. L’objectiu d’aquesta operació és que la cooperativa pugui signar un conveni amb els seus creditors per a cobrir al voltant del 50% del deute que té amb els seus creditors ordinaris, una part important dels quals són estalviadors de la seva secció de crèdit.
 
Gràcies a aquest préstec aprovat pel Govern, els estalviadors podran recuperar part dels diners que tenien dipositats en la secció de crèdit de Copalme i que es trobaven immobilitzats, després que la cooperativa iniciés un procés concursal l’any 2008.
 
L’atorgament d’aquest préstec, que es concedirà a un termini de 10 anys, queda condicionat a l’aprovació del conveni de creditors de la Cooperativa. Copalme haurà de fer front a aquest préstec amb les rendes derivades del contracte de lloguer de la seva planta productiva a la cooperativa Cotècnica de Bellpuig per un termini de deu anys, i aportarà com garantia la pròpia planta productiva i altres finques propietat de la cooperativa d’Almenar.
 
 
El Govern aprova l’alteració parcial dels termes municipals de Clariana de Cardener i d’Olius
 
El Govern ha aprovat avui l’alteració parcial dels termes municipals de Clariana de Cardener i d’Olius (Solsonès) per consideracions d’ordre geogràfic, econòmic i administratiu. Ambdós ajuntaments han adoptat acords favorables a la modificació, que ha estat prèviament avalada per la Comissió de Delimitació Territorial del Departament de Governació i Administracions Públiques.
 
El Govern ha aprovat la permuta de sòl que comporta l’adscripció al municipi d’Olius d’11,53 hectàrees fins ara pertanyents a Clariana de Cardener i la correlativa segregació d’11,31 hectàrees del municipi d’Olius per a la seva agregació al de Clariana de Cardener.
 
El Govern i els ajuntaments afectats duran a terme la fitació de la nova delimitació de conformitat amb el que estableix l’article 27.2 del Decret 140/1988, de 24 de maig, pel qual s’aprova el Reglament de demarcació territorial de Catalunya.
 
 
El Govern accelera les obres del vial per a vianants de l’eix Valldeix, a Mataró
 
El Govern ha aprovat avui declarar urgent l’ocupació dels béns i drets afectats per les obres del vial segregat per a vianants a l’eix Valldeix, que comunicarà el camí de Santa Rita amb l’inici de la urbanització La Cornisa a Mataró (Maresme). L’estat actual del vial fa insegura i difícil la circulació de vehicles i el pas dels vianants, per la qual cosa cal començar les obres de forma immediata. El projecte compta amb una pressupost de més de mig milió d’euros, finançat pel Fons Estatal d’Inversió Local.
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Miquel Salazar conseller delegat de l’Institut Català de Finances
 
El Govern ha aprovat avui nomenar Miquel Salazar i Canalda conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), càrrec que estava vacant des de la sortida de Josep Maria Ayala.
 
Salazar és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i diplomat en Funció Gerencial per ESADE. Ha desenvolupat diverses tasques a la Diputació de Barcelona, com a cap de la Secció Administrativa del Servei d’Obres Públiques, com a responsable del Servei de Biblioteques i Gestió Cultural de l’Àrea de Cultura, i com a coordinador-gerent a l’Àrea de Règim Interior, Hisenda i Planificació. També ha estat conseller de Caixa Catalunya, i des de 2004 ha estat director general de Política Financera i Assegurances del Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.
 
Ha compaginat la seva tasca professional amb la docència en postgraus d’Adiministració Pública a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Fins l’abril de 2009, Salazar ha estat secretari general de Política Financera, Competència i Consum del departament d’Economia i Finances, càrrec del qual va cessar per motius de salut.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined