La xarxa d'atenció a la dependència comptarà amb 334 noves places

query_builder   1 setembre 2009 14:53

event_note Nota de premsa

La xarxa d'atenció a la dependència comptarà amb 334 noves places

  • Es crearan cinc nous centres a Cerdanyola del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Salvador de Guardiola i es milloraran equipaments de Ripoll i Deltebre
  • La subvenció prové del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència
 
 
El Govern ha acordat avui destinar 3.004.371 euros per finançar la creació de cinc nous centres d’atenció a la dependència i millorar-ne dos més. Aquesta inversió, que forma part dels 61.965.893 euros traspassats a Catalunya a compte del Fons estatal per a obres de creació i millora de la xarxa d’atenció a la dependència, permetrà crear un total de 334 noves places.
 
Pel que fa als nous centres de la demarcació de Barcelona, la Fundació Privada Pro Persones amb Disminució Psíquica Catalònia rebrà un ajut de 500.000 euros per reformar un edifici i crear dues llar-residència i una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Es crearan 24 places de llar-residència i 30 places residencials.
 
Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús – Benito Menni també rebran una subvenció, en aquest cas de 433.303,51 euros, per finançar la construcció i equipament de la Unitat Polivalent de Salut Mental a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Es crearan 60 places de llar residencial per a persones amb trastorn mental sever, 25 places de servei prelaboral i 45 places de club social.
 
A més, a la Catalunya central, l’Associació Manresana de Pares de Nens Subdotats (AMPANS) rebrà un ajut de 1.171.068,12 euros per finançar la construcció de la llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual, a Sant Salvador de Guardiola (Bages), que crearà 24 places.
 
Pel que fa a la millora dels centres,a la demarcació de Girona, la Fundació Guifré rebrà 500.000 euros d’ajut per finançar la rehabilitació i adaptació a la normativa de les plantes semisoterrani, primera i segona de la residència i centre de dia per a la gent gran a Ripoll (Ripollès).
 
Finalment, a les Terres de l’Ebre, l’ajuntament de Deltebre (Baix Ebre) rebrà una subvenció de 400.000 euros per ampliar i millorar la residència i centre de dia per a gent gran,l’Onada de Deltebre.L’equipament oferirà 96 noves places de residència assistida i 30 de centre de dia.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined