El Govern aprova la constitució del Govern Territorial de Salut de la Cerdanya

query_builder   10 març 2009 13:50

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la constitució del Govern Territorial de Salut de la Cerdanya

  • La creació del Consorci del Govern Territorial de Salut de la Cerdanya és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que ja ha formalitzat 26 consorcis i en té previst un total de 37
  • El nou organisme comprèn una població de 15.367 persones
  • Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i la direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població
 
El Govern ha aprovat avui la constitució del Consorci del Govern Territorial de Salut dela Cerdanyai n’ha aprovat els Estatuts. Formen part del Govern territorial els municipis d'Alp, Bellver de Cerdanya, Bolvir, Das, Fontanals de Cerdanya, Ger, Guils de Cerdanya, Isòvol, Llívia, Meranges, Prats i Sansor, Prullans, Puigcerdà, Riu de Cerdanya, Urús i el Consell Comarcal de la Cerdanya. En total, el nou organisme comprèn una població de 15.367 persones.
 
La creació d’aquest consorci és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquest, ja són 26 els ens constituïts (Barcelona ciutat; Val d’Aran; Osona; la Garrotxa; el Baix Vallès; el Garraf; l’Alt Urgell; Lleida; el Baix Llobregat Litoral; el Baix Empordà; el Baix Camp, el Montsià; Bages-Solsonès, el Berguedà, el Baix Llobregat Nord, el Baix Montseny, l’Alta Ribagorça, el Ripollès, el Pallars Jussà i Sobirà i el Vallès Occidental-Oest, l’Alt Camp i la Conca Barberà, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Baix Llobregat , l’Hospitalet i el Prat, i el Vallès Occidental Est).
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
 
Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined