El Govern inverteix més de 3,6 milions d'euros en subvencionar projectes d'entitats juvenils

query_builder   10 març 2009 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix més de 3,6 milions d'euros en subvencionar projectes d'entitats juvenils

  • Aprova les convocatòries de subvencions per a activitats, inversions en béns immobles i convenis de reconeixement de la tasca associativa
  • Com a novetat, el Govern incorporarà la tramitació electrònica de les sol·licituds de les subvencions per facilitar la tasca a les entitats
 
El Govern ha aprovat una triple convocatòria de subvencions per a entitats juvenils amb l’objectiu de donar suport als projectes impulsats per les entitats de joves i reforçar el teixit associatiu juvenil de Catalunya. Aquest és un dels eixos d’actuació prioritaris del Govern, tal com estableix el Pla Nacional de la Joventut de Catalunya 2000-2010.
 
La primera línia de subvenció aprovada per l’Executiu, dotada amb 1.923.271 euros, pretén donar estabilitat a les entitats especialment rellevants del teixit associatiu juvenil. Fins ara, un total de 55 entitats -totes pertanyents al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya- estant rebent finançament del Govern a través d’aquesta línia d’ajuts.
 
La segona línia, amb una dotació d’1.190.930 euros, es destina a activitats d’entitats juvenils o associacions sense ànim de lucre que ofereixen serveis a la joventut. Bona part d’aquestes subvencions també contribueixen en les despeses d’infraestructura i personal d’aquestes entitats.
 
La tercera línia, de 573.815 euros, atén les sol·licituds d’adquisició de béns immobles destinats a activitats juvenils, així com la realització d’obres noves, d’ampliació, millora, manteniment o reforma d’aquests immobles.
 
Com a novetat, la Secretaria de Joventut incorporarà la tramitació electrònica de les sol·licituds d’aquestes subvencions, fet que simplificarà els processos administratius i facilitarà la tasca de les entitats juvenils, ja que aquestes podran accedir als seus expedients de subvenció per Internet i consultar l’estat exacte de la tramitació.
 
A més d’aquests ajuts, el Govern té obertes dues línies més de subvenció destinades a associacions juvenils per a projectes de cooperació i solidaritat internacional i per a camps de treball. L’any passat el Govern va finançar un total de 591 entitats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined