El Govern nomena Arseni Gibert president de l'Autoritat Catalana de la Competència

query_builder   3 març 2009 15:43

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Arseni Gibert president de l'Autoritat Catalana de la Competència

 El Govern ha aprovat nomenar avui Arseni Gibert i Bosch nou president de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), després que el Parlament va aprovar el febrer passat la Llei que creava aquest organisme.

L’Autoritat Catalana de la Competència serà responsable de vetllar pel correcte funcionament competitiu dels mercats a Catalunya i, a més d’atendre les denúncies que vulneren la lliure competència, també realitzarà una tasca proactiva analitzant els mercats i estudiant la regulació existent.  L’ens fusiona en un únic òrgan la Direcció General de Defensa de la Competència i el Tribunal Català de Defensa de la Competència.

Arseni Gibert, nascut a Girona el 1942, ha estat senador, membre de l’Entesa Catalana de Progrés de 2000 a 2004, i portaveu de Ciència, Tecnologia i Societat de la Informació i de relacions amb el Tribunal de Cuentas. Des de l’any 1988 i fins al 1993 ha estat diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del Grup Socialista en la comissió d’Indústria, Comerç i Turisme.

Posteriorment ha estat membre del Grup Parlamentari Socialista i portaveu d’Economia al Senat. També ha estat regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar entre 1983 i 2003 i vicepresident del Patronat de Turisme i de la Mancomunitat turística de la Costa Brava.
Arseni Gibert és director general de Defensa de la Competència des de febrer del 2004. Ocuparà el càrrec per sis anys, tal com preveu la Llei. D’aquesta manera, l’equip directiu de l’ACCO es desvincula dels eventuals canvis governamentals, la qual cosa en reforça la independència i garanteix que pugui realitzar la seva tasca de forma imparcial i efectiva.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined