El Govern posa en marxa obres de millora de la carretera N-141z al seu pas pel nucli urbà d'Anglès

query_builder   3 març 2009 15:42

event_note Nota de premsa

El Govern posa en marxa obres de millora de la carretera N-141z al seu pas pel nucli urbà d'Anglès

  • Es millorarà el ferm, es renovarà la senyalització i s’hi faran tasques complementàries d’urbanització
  • Els treballs començaran l’estiu vinent i compten amb una inversió de 2,7 milions d’euros
 
El Govern ha impulsat les obres de millora de la carretera N-141z al seu pas per Anglès, a la comarca de la Selva, per tal d’adaptar-la a l’entorn urbà i millorar la seva fluïdesa i garantir la seguretat viària. Avui ha declarat l’ocupació urgent dels béns afectats per les obres d’aquest projecte. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 2,7 milions d’euros.
 
Actualment, la carretera N-141z (antiga N-141) fa les funcions d’un carrer urbà d’Anglès, tot i que la connectivitat viària d’aquest municipi està garantida per altres carreteres. L’actuació abastarà un tram d’1 quilòmetre i consistirà principalment en la renovació del paviment de la via i en realització de tasques d’urbanització, que començaran l’estiu vinent i tindran un termini d’execució de 10 mesos. En concret, les obres inclouran les actuacions següents:
 
  • Millora del ferm de tota la travessera, que té una longitud d’1 quilòmetre i està formada pels carrers de la Triassa i de Girona.
  • Execució de noves xarxes d’aigües pluvials i residuals
  • Renovació de la senyalització vertical i horitzontal
  • Formació de noves vorades, rigoles i voreres
  • Instal·lació d’un nou enllumenat i mobiliari urbà
  • Plantació d’arbres
  
El Govern i l’Ajuntament d’Anglès van subscriure un conveni de col·laboració per tal de millorar i integrar la carretera a la xarxa viària del municipi. Segons el conveni subscrit, l’Ajuntament aportarà 1 milió d’euros al finançament de l’obra, atès que inclou elements propis d’un projecte d’urbanització, i el Govern hi aportarà la resta. Un cop finalitzin els treballs, el Govern cedirà a l’Ajuntament la titularitat de la carretera.
 
Anglès
.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined