Altres Acords de Govern

query_builder   17 novembre 2009 14:16

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern sol·licita al Parlament la tramitació d’urgència del Projecte de llei d’acollida de les persones immigrades i retornades
 
El Govern ha acordat avui sol·licitar a la Mesa del Parlament la tramitació pel procediment d’urgència del Projecte de llei d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya. L’objectiu és agilitzar el debat i la negociació a la Cambra Catalana entre els grups parlamentaris i els diversos agents del sector convidats a participar-hi. D’aquesta manera, el Projecte de llei, aprovat pel Consell de Govern el passat 2 de juny, s’aprovaria de forma definitiva al llarg del primer semestre de l’any que ve.
 
Aquest Projecte de llei ja va superar el debat de totalitat del Parlament el passat mes d’octubre, després que la consellera Capdevila el defensés davant de la Cambra Catalana.
 
Conveni amb el Ministeri d’Igualtat per donar assistència integral a les dones víctimes de la violència masclista
 
El Govern ha aprovat subscriure un conveni de col·laboració amb el Ministeri d’Igualtat per desenvolupar programes i prestar serveis que garanteixin el dret a l’assistència social integral a les dones en situació de violència masclista. El Govern hi aportarà 156.435 euros i el Ministeri, 704.667 euros.
 
El conveni dóna prioritat als programes orientats a les dones immigrants en situació de violència masclista i a aquells que s’adrecin als menors víctimes directes o indirectes d’aquesta violència.
  
El Govern qüestiona la constitucionalitat de l’ordre que fixa les bases de concessió de subvencions del Govern de l’Estat i recorre a l’Audiència Nacional la convocatòria de subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF
 
El Govern plantejarà conflicte positiu de competència davant del Tribunal Constitucional respecte l’ordre del Ministeri de Sanitat i Política Social que fixa les bases generals de concessió de subvencions en matèria d’assistència social per part de la Secretaria General de Política Social i Consum. El Govern considera que l’esmentada ordre vulnera les competències exclusives de la Generalitat en matèria d’assistència social perquè conté una regulació exhaustiva de les bases i reserva a l’Estat la gestió de les subvencions a organismes estatals.
 
El Govern també ha autoritzat la interposició d’un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional contra la convocatòria de concessió de subvencions a càrrec del 0,7% de l’IRPF feta pel Govern espanyol per a actuacions de cooperació i voluntariat social.
 
El Govern, el Ministeri de Defensa i el Parc Taulí de Sabadell col·laboren en la millora d’un sistema de vigilància de pacients crítics
 
El Govern, el consorci hospitalari Parc Taulí de Sabadell i el Ministeri de Defensa treballaran conjuntament en un projecte d’investigació per tal d’ampliar i d’adequar a les necessitats del ministeri el sistema MONSURIN® de vigilància de pacients crítics.
 
Aquest sistema, creat pel Parc Taulí, permet recollir en una única plataforma totes les dades mèdiques i constants vitals dels pacients crítics proporcionada pels diferents dispositius de monitoratge disponibles en el mercat. Gràcies al MONSURIN®, aquestes dades disperses es poden recollir, enregistrar i presentar convenientment i de manera entenedora en una pantalla única. A més, permet la consulta en línia amb especialistes i inclou un sistema d'alarmes intel·ligents que avisa quan es produeix una combinació d'esdeveniments predeterminada i proposa solucions per a cada cas.
 
Des del Ministeri de Defensa es considera que la col·laboració en el desenvolupament d’aquest sistema podria afegir un important valor a la seva activitat en l'àmbit de la salut de les Forces Armades o d’altres col·lectius en què hagi d'intervenir. Els nous avenços tecnològics que sorgeixin del projecte d’investigació seran de propietat compartida entre les tres institucions.
 
L’acord no comporta cap contraprestació econòmica, sinó que es planteja com a col·laboració en un projecte d'investigació i desenvolupament a risc del resultat que s'obtingui. Així doncs, la contraprestació que se’n traurà és que tant el Ministeri de Defensa com el Departament de Salut podran utilitzar de forma gratuïta i sense límit temporal els programes resultants d'aquesta col·laboració.
  
Conveni amb l’Estat per a actualitzar estadístiques agràries i pesqueres
 
El Govern ha aprovat avui un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) per l’actuació conjunta en matèria d’estadística agrària, ramadera i pesquera durant el 2009. D’acord amb el conveni, el Govern, a través el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), finançarà els compromisos que adquireix en el conveni amb 107.993 euros, i els del Ministeri suposaran 447.393 euros.
 
El Ministeri i la Generalitat de Catalunya van subscriure un conveni marc de el passat 20 de març amb l’objecte d’actualitzar l’àmbit de col·laboració i potenciar l’eficiència de les estadístiques de l’agricultura, la ramaderia i la pesca. D’aquesta manera, es pretén conèixer la situació estructural i l’evolució conjuntural d’aquests tres sectors durant l’any 2009 a través de l’execució del Pla estadístic espanyol 2009-2012 i del Pla estadístic de Catalunya 2006-2009.
 
Aquest conveni específic de col·laboració preveu nombroses operacions estadístiques com ara enquesta de segments territorials, calendari de sembra i recol·lecció, superfícies i produccions de cultius, enquestes de vinya, efectius de bestiar, estadístiques de produccions ramaderes, enquestes mensuals i anual de sales d’incubació, estadística de cunicultura, avaluació mensual del moviment comercial pecuari, preus conjunturals de productes agrícoles i ramaders, preus mitjans de productes d’interès estatal, estadístiques mensuals i anuals de preus i de salaris agraris, preus mitjans anuals de les terres d’ús agrari, cànons anuals d’arrendaments rústics, xarxa comptable agrària estatal, i comptes econòmics de l’agricultura.
 
Constitució del Govern Territorial de Salut del Gironès- Pla de l’Estany- Selva Interior
 
El Govern ha aprovat la constitució del Govern Territorial de Salut del Gironès -Pla de l’Estany- Selva Interior i n’ha aprovat els estatuts. Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques, que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut. Aquests governs tenen un abast territorial definit que parteix, orientativament, de la delimitació pròpia de les àrees bàsiques de salut (ABS) i de les comarques, i d'un dimensionament que inclogui com a mínim l'atenció primària, l'hospitalària i la sociosanitària.
 
El Govern Territorial de Salut del Gironès - Pla de l'Estany - Selva Interior comprèn una població de 299.663 habitants. El Pacte per a la Salut del Gironès - Pla de l'Estany - Selva Interior es va signar en data 24 de setembre de 2009 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els municipis d'Aiguaviva, Amer, Anglès, Arbúcies, Banyoles, Bescanó, Bordils, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, Camós, Campllong, Canet d'Adri, Cassà de la Selva, la Cellera de Ter, Celrà, Cervià de Ter, Colomers, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Flaçà, Fontcoberta, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, Juià, Llagostera, Llambilles, Maçanet de la Selva, Madremanya, Massanes, Mieres, Osor, Palol de Revardit, la Pera, Porqueres, Quart, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Salt, Sant Andreu Salou, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Sant Miquel de Campmajor, Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Serinyà, Sils, Susqueda, Vidreres, Vilablareix, Viladasens, Vilobí d'Onyar i els consells comarcals del Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.
 
La creació d’aquests consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb aquests, ja són 32 els ens constituïts.
 
 
Convocatòria de 58 places de funcionari per al 2009
 
El Govern ha aprovat avui la convocatòria de 58 places per al cos de titulació superior i dues més per al cos de diplomatura per al 2009. Les 56 places del cos de titulació superior es distribueixen de la manera següent: 41 places d’arxivística, 3 places d’educació física i 12 places de patrimoni artístic (4 d’arqueologia, 7 de conservació de museus i 1 de patrimoni històric i arts plàstiques). Les dues places del cos de diplomatura ofertes són d’enginyeria tècnica en topografia.
 
Aquesta nova oferta parcial d’ocupació pública, sumada a les altres aprovades aquest any, respon al compromís del Govern de reduir la interinitat entre el personal de l’Administració. La publicació de les convocatòries corresponents a aquesta oferta s’efectuarà en el termini màxim de quatre mesos.