El Govern destina 3,5 milions d'euros a la millora de dues instalolacions de residus

query_builder   17 novembre 2009 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern destina 3,5 milions d'euros a la millora de dues instalolacions de residus

  • S’ampliarà el dipòsit controlat de residus de Solius, al Baix Empordà
  • Es faran millores a la planta de compostatge de Sant Pere de Ribes, al Garraf
El Govern ha autoritzat avui destinar 3,5 milions d’euros a dues subvencions a ens locals per tal de millorar les instal·lacions de residus municipals de la seva titularitat. Concretament, aquestes subvencions permetran fer millores en el dipòsit controlat de residus de Solius, a la comarca del Baix Empordà, i en la planta de compostatge del municipi de Sant Pere de Ribes, al Garraf.
 
Al dipòsit controlat de residus de Solius, titularitat del Consorci per al Condicionament i la Gestió del Complex de Tractament de Residus d’aquest municipi, s’hi aboquen aquells residus que no s’han dipositat en els contenidors de recollida selectiva. La inversió del Govern en aquesta instal·lació és de 2.520.734 euros i permetrà ampliar el contenidor on es dipositen els residus actualment i millorar el sistema d’explotació del dipòsit mitjançant la construcció d’una nau de premsat.
 
La planta de compostatge de Sant Pere de Ribes -titularitat de la Mancomunitat Penedès-Garraf- tracta la matèria orgànica mitjançant un procés biològic que la transforma en compost, apte per a usos agrícoles i jardineria. Les actuacions que es portaran a terme en aquesta instal·lació són l’ampliació de la superfície on s’emmagatzema el compost resultant i la millora del circuit per on passa la matèria orgànica. Aquestes millores suposen una inversió de 1.036.226 euros, finançats a través de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
 
Aquestes dues inversions aprovades avui tenen per objectiu garantir un tractament dels residus modern i eficient ja que adeqüen les instal·lacions a les noves necessitats, i en milloren la seva funcionalitat. El Govern està dedicant importants esforços tècnics i econòmics a les instal·lacions de gestió de residus en compliment del Pla territorial sectorial d’infraestructures de residus municipals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined