El Govern obrirà dues línies de préstecs per millorar les condicions de la flota d'encerclament durant la paralització temporal de l'activitat

query_builder   17 novembre 2009 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern obrirà dues línies de préstecs per millorar les condicions de la flota d'encerclament durant la paralització temporal de l'activitat

  • Concedirà crèdits en condicions beneficioses als armadors i a les confraries de pescadors perquè puguin avançar el subsidi d’atur als mariners parats
  • L’import de les dues línies de crèdit supera els 2,6 milions d’euros
El Govern ha aprovat avui obrir dues línies de préstecs a través l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) per millorar les condicions de la flota d’encerclament catalana durant l’aturada obligatòria. Aquestes línies de crèdit beneficien tant els armadors com els treballadors de la flota d’encerclament.
 
D’aquesta forma, els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima, podran accedir a crèdits per valor de 841.416 euros. Amb aquests diners, els armadors podran avançar l’ajut per a la paralització temporal corresponent a l’any 2010. El Govern aportarà 36.300 euros a la línia de finançament per a despeses notarials de formalització, comissió d’obertura i interessos.
 
L’altra línia de préstecs, adreçada a les confraries de pescadors, puja a 1.724.904 euros i servirà per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners de la flota d’encerclament afectats per l’aturada temporal de l’any 2010. En aquest cas, l’ajut del Govern per a les despeses notarials de formalització, comissió d’obertura i interessos puja a 32.910 euros.
 
Els préstecs als armadors concedits per l’ICCA seran a un tipus d'interès fix igual al 3,5 % anual, i amb un màxim d'un any amb amortització de capital i venciment d'interessos al final del termini. En aquests préstecs no s'aplicarà comissió d'estudi i la comissió d'obertura serà del 0,5% de l'import formalitzat.
 
Pel que fa als crèdits per als mariners a través de les confraries de pescadors de Catalunya, seran a un tipus d'interès fix igual al 3,5 %, a 5 mesos de termini, tampoc no se’ls aplicarà comissió d'estudi, i la comissió d'obertura serà del 0,25% de l'import formalitzat.
 
Cal dir que l’any passat es van atorgar les mateixes línies de finançament als armadors i les confraries de pescadors. En els cas dels armadors, es van formalitzar 86 préstecs entre gener i abril de 2009 per un import global de 725.589 euros, mentre que 452 mariners es van beneficiar de 8 préstecs a les confraries que van pujar a 347.888 euros.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined