El Govern destina 1,15 milions d'euros en ajuts als municipis per millorar el transport urbà de viatgers

query_builder   1 desembre 2009 14:16

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1,15 milions d'euros en ajuts als municipis per millorar el transport urbà de viatgers

  • Les subvencions pretenen incrementar la freqüència de pas dels combois, implantar carrils bus, millorar les parades i renovar la flota, entre altres actuacions

El Govern ha destinat 1,15 milions d’euros en ajuts als municipis de Catalunya per tal que millorin la qualitat i la prestació dels serveis del transport públic. Entre les actuacions subvencionables, s’inclouen la implantació de carrils bus, la millora de les parades, la implantació de semàfors per a autobusos o l’increment del nombre de línies i parades.
 
De la mateixa manera, aquests ajuts, que s’atorguen des de l’any 2005, també inclouen l’increment de la freqüència de pas dels combois i l’augment de la cobertura horària. Aquestes subvencions també tenen en compte altres actuacions, com la implantació de mesures que facilitin l’accés a persones amb mobilitat reduïda, la implantació d’informació de serveis a les parades i l’adquisició de vehicles nous que millorin la flota existent. 
 
Podran optar a aquests ajuts els municipis de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), els ens locals que tot i estar integrats en l’ATM no formen part de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) i els municipis que no es troben dins d’aquest àmbit i que presten serveis de transport públic urbà.
 
L’import de l’ajut es determinarà en funció de la població de cada municipi, del nombre de viatgers transportats durant l’any 2008 i del balanç econòmic anual del servei de transports urbà de l’exercici de 2008.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined