El Govern destina més de 2 milions d'euros a la construcció d'un centre d'acollida de menors a Vilafranca del Penedès

query_builder   8 juliol 2008 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern destina més de 2 milions d'euros a la construcció d'un centre d'acollida de menors a Vilafranca del Penedès

 
  • També subvenciona l’ampliació d’una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sitges
 
 
El Govern destinarà 2.146.805 euros a la construcció d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). L’equipament es construirà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament al número 39 de l’Avinguda Pla del Diable i està previst que les obres comencin el proper mes d’octubre. El CRAE de Vilafranca tindrà 20 places i acollirà nois i noies de 4 i 16 anys, sobretot de l’Alt Penedès però també de les comarques veïnes. Entrarà en funcionament durant el primer trimestre de 2010.
 
L’equipament ocuparà una superfície de 975,83 metres quadrats distribuïts en dues plantes. A la planta baixa hi haurà la zona d’hostaleria, personal, administració i gestió tècnica de l’edifici així com la ludoteca i la biblioteca. A la primera planta hi hauran les habitacions.
 
Els CRAE són establiments que ofereixen als menors un recurs alternatiu al medi familiar inexistent, deteriorat o amb greus dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques. Aquests equipaments substitueixen temporalment la família en els casos en què l’Administració, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), detecta una situació de desemparament en el menor i s’ha vist obligada a suspendre temporalment l’exercici de la pàtria potestat als pares.
 
Subvencions a dos centres a Sitges i Esplugues de Llobregat
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat destinar una subvenció de 347.807 euros a la Fundació Ave Maria de Sitges (Garraf) per finançar l’ampliació de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual que aquesta entitat té a Sitges. Actualment, la residència atén 39 persones i l’ampliació permetrà crear una vintena de noves places. Aquesta quantitat es pagarà en dues anualitats –aquest any i el vinent-.
 
El Govern també ha concedit una subvenció de 317.889 euros a la Fundació Privada Casal dels Avis d’Esplugues (Baix Llobregat). Aquests diners es destinaran a renovar el mobiliari de la nova residència per a gent gran del municipi.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined