L'Agència Catalana de la Joventut assumeix el desenvolupament i l'execució de les polítiques per a joves del Govern

query_builder   2 octubre 2007 13:50

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de la Joventut assumeix el desenvolupament i l'execució de les polítiques per a joves del Govern

. L'Agència posarà èmfasi en les polítiques d'emancipació i participació

. També permetrà optimitzar els serveis i recursos que es destinen als joves

L'Agència Catalana de la Joventut assumeix el desplegament i l'execució de les polítiques per a joves de la Generalitat. El Consell de Govern ha autoritzat avui el traspàs de les accions del capital de Turisme Juvenil de Catalunya S.A. (TUJUCA S.A.) a la nova Agència per tal que aquesta assumeixi les seves funcions. Aquest traspàs donarà coherència i aglutinarà en un únic ens l'execució de les polítiques per a joves d'acord amb els principis d'optimització del patrimoni públic, estabilitat, formació, vocació social dels serveis públics i eficiència, eficàcia i transparència en l'administració dels recursos. Julià Fernández és el director general de l'Agència.

L'Agència Catalana de la Joventut desenvoluparà i executarà, entre d'altres, programes que afavoreixin l'emancipació del jovent, ja que un dels objectius prioritaris del Govern és que els joves puguin desenvolupar el seu propi projecte de vida i participar en igualtat de drets i deures en la vida social i laboral.

Les principals funcions de l'Agència Catalana de la Joventut són el desenvolupament i l'execució de programes de participació i emancipació juvenil; l'estudi i assessorament a les institucions en matèria de joventut i la promoció de la mobilitat nacional i internacional dels joves, així com la promoció de la solidaritat i la cooperació al desenvolupament. A més, l'Agència també assumirà la gestió de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya, el Carnet Jove i la Xarxa Catalana d'Informació Juvenil.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined