El Govern subvenciona amb 42,3 milions d'euros una planta per tractar rebuig i residus voluminosos a Lloret de Mar

query_builder   8 abril 2008 14:06

event_note Nota de premsa

El Govern subvenciona amb 42,3 milions d'euros una planta per tractar rebuig i residus voluminosos a Lloret de Mar

  • Es preveu que la planta comenci a funcionar a finals de 2010 
El Govern ha atorgat una subvenció de 42,3 milions d’euros a l’Ajuntament de Lloret de Mar (La Selva) per finançar la construcció a la mateixa localitat d’una planta de tractament de residus voluminosos, com ara grans electrodomèstics, i de resta, que és la brossa que queda després de la recollida selectiva. Es preveu que les obres de construcció d’aquesta infraestructura comencin el primer trimestre de 2009 i que la planta es posi en funcionament a finals de l’any 2010. Aquesta subvenció s’atorgarà mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
 
La planta, que s’ubicarà als terrenys annexos a l’actual dipòsit controlat de Lloret de Mar, tindrà una capacitat per tractar 93.500 tones a l’any de resta i 3.000 tones a l’any de voluminosos. En el cas de la resta, els principals processos que es duran a terme són el mecànic–biològic, que inclou la separació de la matèria orgànica del rebuig, la recuperació dels materials que contingui, l’estabilització de les restes orgàniques de menjar i vegetals, l’embalatge i retractilat del rebuig, i l’embalatge dels materials recuperables.
 
La instal·lació estarà totalment tancada i confinada, amb sistema de depuració d’aire i gestió de les aigües residuals, i altres instal·lacions i serveis auxiliars, com ara vials, un edifici taller i oficines i dipòsits. La nova infraestructura donarà servei a diversos municipis de la comarca de La Selva
 
Un nou model per tractar residus
 
La planta de tractament de la fracció orgànica dels residus municipals de Lloret de Mar forma part del nou model de residus impulsat per la Generalitat de Catalunya en cooperació amb els ens locals. Aquest nou model proposa incrementar la prevenció i la recollida selectiva, i recuperar el màxim de la matèria orgànica, de manera que es destini el mínim a l’abocador o a la planta incineradora.
 
Per implantar aquest model s’ha dissenyat el Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Residus Municipals de Catalunya, del qual forma part la planta de Lloret de Mar. D’acord amb els principis de proximitat i suficiència, el propòsit bàsic d’aquest programa és reduir els desplaçaments dels residus i construir instal·lacions de tractament i recuperació de residus que redueixin les necessitats de dipòsits controlats i incineradores, i, d’acord amb la normativa vigent, reduir al màxim la proporció de matèria orgànica dels residus destinats a dipòsit.
 
D’altra banda, també és clau el suport als ens locals, mitjançant el finançament de les inversions i l’aportació de recursos tècnics, ajuts al foment de la recollida selectiva de matèria orgànica i altres recollides en origen.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined