Altres Acords de Govern

query_builder   18 novembre 2008 14:43

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern modifica puntualment la Llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui la modificació puntual de dos articles de la Llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya, que estableixen el règim d’incompatibilitats previst per a les persones membres del Plenari. El nou text, aclareix el règim d’incompatibilitats aplicable a les persones membres en funció de si la dedicació és exclusiva o a temps parcial.
 
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya té per objecte assessorar el Govern en el conjunt de la política cultural i organitzar la política de suport a la creació artística. El Consell ha d’integrar la cultura, la ciència, la tecnologia i les humanitats des d’una perspectiva de transversalitat, interdisciplinarietat i diversitat.
 
Aquesta Llei fa possible una millora de la transparència en l’àmbit de les relacions entre la política i la creació artística i cultural i suposa un pas definitiu a l’hora d’articular quina és la relació entre les tasques que són competència del Govern en matèria de polítiques culturals i aquelles altres que el sistema cultural pot afrontar i ha d’afrontar per ell mateix.
 
El Govern crea l’Observatori del Treball, una eina d’anàlisi i disseny de l’àmbit laboral
 
El Govern ha aprovat avui el Decret de creació i regulació de l’Observatori del Treball, un òrgan que permetrà disposar de dades, informació i coneixement per analitzar l’àmbit del treball i les relacions laborals. L’Observatori permetrà obtenir dades, analitzar, elaborar i facilitar informació relacionada amb el mercat de treball, la sinistralitat laboral, la qualitat de l’ocupació, i l’emprenedoria. Obtindrà dades, i analitzarà informació de Catalunya, d’Espanya, de la Unió Europea i, en general, de països i organismes internacionals, per la qual cosa es configura com una eina de gran vàlua per al disseny de les polítiques i actuacions en matèria de treball.
 
La creació de l’Observatori del Treball, que comptarà amb la participació d’organitzacions sindicals i empresarials i que s’adscriu al Departament de Treball, s’emmarca en l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana.
 
 
El Govern destina prop d’1 milió d’euros a promoure la salut a Palestina i Moçambic
 
El Govern ha autoritzat l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament de la Vicepresidència a atorgar dues subvencions per un import total de 986.000 euros per a programes relacionats amb la salut. D’una banda, atorgarà 430.000 euros a l’Agència de les Nacions Unides per a l’Ajut als Refugiats de Palestina per al finançament del Programa Comunitari de Salut Mental per a millorar la qualitat de vida dels refugiats palestins, i per promoure l’educació en la temàtica de salut mental i en el benestar general. D’altra banda, atorgarà una subvenció a l’Agència de les Nacions Unides pel Fons de Població de les Nacions Unides (UNFPA) de 556.000 euros per al finançament del Programa global per promoure la seguretat de l’abastiment de productes de salut reproductiva i el Programa de salut reproductiva i reducció de la mortalitat materna a Inhambane, Moçambic.
 
 
El Govern reconeix el Casal Català a Islàndia com a comunitat a l’exterior
 
El Govern ha reconegut avui oficialment el Casal Català a Islàndia com a comunitat catalana a l’exterior. Amb aquest reconeixement ja són 118 les comunitats catalanes de l’exterior (CCE) que treballen a una quarantena de països amb el suport del Govern per projectar Catalunya al món. Amb aquest reconeixement, el Casal Català a Islàndia pot beneficiar-se d’un ampli catàleg de serveis per part de la Generalitat, com són l’enviament de publicacions periòdiques catalanes, l’organització de cursos de català o beques per a estudis de postgrau a Catalunya.
 
 
El Govern aprova el nomenament de Dídac Ramírez com a nou rector de la Universitat de Barcelona
 
El Govern ha aprovat el nomenament de Dídac Ramírez com a nou rector de la Universitat de Barcelona (UB), després que hagi estat proclamat guanyador de les eleccions per escollir nou rector.
 
Dídac Ramírez i Sarrió (Barcelona, 1946) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació per la UB; doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, i en Filosofia i Ciències de l'Educació i catedràtic per la UB. També ha estat vicedegà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i vicerector d'Economia i Administració. Ha presidit la Societat Catalana de Filosofia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans; ha estat tresorer del FC Barcelona; director del Departament de Matemàtica Econòmica, Financera i Actuarial de la UB; acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. És també responsable del Grup de Recerca Investigació en Anàlisi Financera i de la Incertesa i membre del Grup Consolidat d'Innovació Docent Noves Metodologies per a l'Ensenyament i l'Aprenentatge en Matemàtica Financera i Actuarial.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined