El Govern destina prop de 13 milions d'euros a les Unitats d'Escolarització Compartida

query_builder   19 maig 2009 13:42

event_note Nota de premsa

El Govern destina prop de 13 milions d'euros a les Unitats d'Escolarització Compartida

  • Les unitats, en funcionament fa anys, són serveis compartits per un centre educatiu i una entitat externa per escolaritzar temporalment l’alumnat amb risc d’exclusió social
  • Tenen com a objectiu que l’alumnat continuï amb la seva preparació acadèmica i que reforci les seves capacitats individuals
  
El Govern ha aprovat destinar 12.965.560 euros per reforçar les Unitats d’Escolarització Compartida (UEC) en els dos propers cursos escolars. Les UEC són espais en marxa des de fa anys i que permeten escolaritzar temporalment l’alumnat amb risc d’exclusió social i amb una conducta problemàtica en unitats compartides entre un centre educatiu i una entitat externa que ofereix activitats específiques adaptades a les seves necessitats. L’objectiu d’aquests espais és que l’alumnat continuï amb la seva preparació acadèmica i reforci les seves capacitats individuals.
 
Potenciar les característiques de l’alumnat
 
Les UEC permeten escolaritzar l’alumnat de 14 a 16 anys, o que cursi tercer i quart d’ESO. L’assistència dels alumnes a la unitat suposa una escolarització compartida amb el centre docent on estan matriculats i té un caràcter temporal. Hi ha dues modalitats d’escolarització compartida: una a horari complet, amb continguts curriculars lingüístics, socials, científics, tecnològics i pràctics; i una altra a horari parcial, que inclou aprenentatge de l’àmbit pràctic.
 
Les entitats que es presenten a concurs per acollir les UEC han d’acreditar solvència tècnica dels equipaments i dels professionals que atendran l’alumnat. També han d’aportar, entre altres serveis, una atenció personalitzada a l’alumnat que inclogui un reforç en un entorn més reduït i amb una organització més flexible. També hauran d’apostar per l’orientació personal mitjançant l’elaboració d’un itinerari formatiu tenint en compte la seva edat, la motivació, els interessos i les capacitats personals, per tal de fomentar una major implicació dels alumnes.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined