Altres Acords de Govern

query_builder   1 desembre 2009 14:20

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

15,5 milions per a programes d’igualtat d’oportunitats al treball
 
El Govern ha aprovat destinar 15,5 milions d’euros a ajuts als programes d’igualtat d’oportunitats en el treball. Concretament aportarà 10 milions d’euros al programa d’itineraris d’inserció laboral; 2 milions d’euros al programa de suport al funcionament de les empreses d’inserció; 3 milions d’euros al programa de treball amb suport a l’empresa ordinària, i 500.000 euros a projectes de sensibilització i impuls de les empreses que col·laborin en la inserció de col·lectius amb discapacitat o risc d’exclusió.
 
Aquests programes s’adrecen als diversos grups socials que no gaudeixen d'igualtat d'oportunitats en les condicions d'accés, presència i permanència en el món laboral i tenen com a objectiu avançar en la lluita contra qualsevol forma de discriminació, exclusió o preferència que atempti contra la igualtat d'oportunitats o provoqui la desigualtat en el tracte a la feina.
 
Acord de col·laboració amb la Regió Provença-Alps-Costa Blava
 
El Govern ha autoritzat la signatura de l’acord marc de col·laboració bilateral amb la Regió Provença-Alps-Costa Blava per establir un marc de col·laboració en àmbits d’interès comú. Aquest acord permetrà consolidar les intenses relacions econòmiques, humanes i institucionals ja existents entre ambdós territoris.
 
Catalunya i Provença-Alps-Costa Blava formen part de xarxes de cooperació interregional europea, entre les quals destaca la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM) i, en particular, la seva comissió intermediterrània. En aquest sentit, tant Catalunya com Provença-Alps-Costa Blava tenen interès a reforçar el partenariat euromediterrani i la dimensió mediterrània dins de la Unió Europea.
 
L’Acord servirà per desenvolupar els contactes entre el Govern i la Regió Provença-Alps-Costa Blava i així promoure amb més facilitat els intercanvis a diferents nivells, ja siguin tècnics o polítics. Els àmbits de col·laboració bilateral identificats pel Govern i la Regió Provença-Alps-Costa Blava que quedaran recollits en l’Acord de col·laboració són els següents: recerca i innovació; desenvolupament econòmic, ensenyament superior, medi ambient; mar, turisme, cultura, i transports.
 
Aquest Acord s’insereix en l’estratègia prevista en el Pla de Govern pel que fa a l’acció exterior de reforçar les relacions bilaterals amb aquells països i regions amb els quals Catalunya té vincles específics, ja siguin històrics, culturals o econòmics. En el cas de Provença-Alps-Costa Blava, tots tres aspectes hi conflueixen, a més de la relació de proximitat.
 
El Govern atorga un préstec a la cooperativa Cellers de l’Arboç
 
El Govern ha aprovat avui atorgar un préstec a la cooperativa Cellers de l’Arboç (Baix Penedès) i Secció de Crèdit (SCCL), a través de l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA), amb un import global màxim de fins a 9 milions d’euros. Es tracta d’una operació de crèdit conjunta amb Caixa Penedès i feta a proposta dels departaments d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, i d’Economia i Finances.
 
La finalitat de la concessió d’aquest crèdit és la de facilitar els recursos necessaris perquè la cooperativa, que està patint la crisi del sector per la caiguda de preus, pugui continuar amb la seva activitat i implementi el pla de viabilitat establert conjuntament amb el Centre Vinícola del Penedès (CEPCIVE).
 
A més, aquest préstec permetrà reestructurar financerament la cooperativa, creada l’any 1919, i donar de baixa la seva secció de crèdit del Registre corresponent del Departament de Treball. A partir d’ara, i fruit d’aquest acord, Caixa Penedès assumirà la secció de crèdit de Cellers de l’Arboç.
 
El préstec serà d’un import màxim de 9 milions d’euros, dels quals l’ICCA n’aportarà 7. Pel que fa a les condicions, el crèdit es concedeix a un termini màxim de 20 anys, amb un primer any de carència d’amortització de capital i un tipus d’interès igual a l’EURIBOR a un any més 2,5 punts percentuals amb un tipus fix al primer any del 4,5%. La resta de les condicions financeres es determinaran de mutu acord entre Caixa Penedès i l’ICCA.
 
Per finançar el préstec, l’ICCA i Caixa Penedès establiran una primera hipoteca sobre tota la fincabilitat de Cellers de l’Arboç, complementant-les amb les garanties personals necessàries.
 
 
1,3 milions d’euros per finançar el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa
 
El Govern ha acordat destinar 1.389.000 euros en el període 2009-2011 per al desenvolupament i consolidació del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. Aquesta aportació es formalitzarà per mitjà d’un conveni amb l’Ajuntament de Terrassa, que hi destinarà la mateixa quantitat que el Govern.
 
A més, el Govern i l’Ajuntament de Terrassa aprovaran un contracte programa per al període 2010-2012 per garantir la participació paritària de les dues administracions, la millora de l’estabilitat del projecte i una capacitat de gestió eficient per acomplir totes les funcions que té encomanades el Centre d’Arts Escèniques.
 
 
Gairebé mig milió d’euros per a l’adequació del Castell de Miravet
 
El Govern ha aprovat avui destinar un total de 492.497 euros en el període 2010-2011 a diferents actuacions al Castell de Miravet (Ribera d’Ebre), que consisteixen bàsicament en l’excavació arqueològica i l’adequació del refetor. També es preveu fer les actuacions necessàries per a la consolidació i conservació de les restes aparegudes i l’adequació per a la visita pública d’aquestes restes, amb la instal·lació d’una passera que en permeti una visió global.
 
En els darrers anys s’han dut a terme diferents intervencions de restauració i conservació del Castell de Miravet, que està declarat bé cultural d’interès nacional: s’ha reparat la cara interior de la muralla, s’han restaurat els recintes emmurallats inferiors i la torre del tresor i s’ha fet una excavació extensiva a la nau de les cavallerisses, entre altres actuacions.
 
 
Concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament de l’Aldea
 
El Govern ha acordat atorgar la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència a l’Ajuntament de l’Aldea (Baix Ebre).
 
L’Ajuntament de l’Aldea ja disposava des de 1993 de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal. Després de l’aprovació del projecte tècnic de l’emissora i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, el Govern ha procedit a l’atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.
 
NOMENAMENTS
 
El Govern nomena Anna Maria Geli rectora de la Universitat de Girona
El Govern ha aprovat avui el nomenament d’Anna Maria Geli com a rectora de la Universitat de Girona (UdG). Geli és rectora des de desembre de l’any 2005 i ara continuarà en el càrrec, després de guanyar les eleccions del passat 17 de novembre.
 
Anna Maria Geli de Ciurana (Girona, 1950) és llicenciada en Ciències Biològiques per la UB, doctora en Filosofia i Lletres per la UAB, i catedràtica de Didàctica de les Ciències Experimentals de la UdG. Ha estat directora del departament de Didàctiques Específiques de la UdG, degana de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG, secretària general de la Família de la Generalitat de Catalunya, vicerectora de Política Acadèmica de la UdG, vocal del Consell Interuniversitari de Catalunya, i vocal del Consell Social de la UdG.
 
Pel que fa a la direcció de recerca i doctorat, ha estat directora del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la UdG (GRHCS02), i directora a la UdG del Programa de Doctorat Interuniversitari en Educació Ambiental. També ha coordinat les següents xarxes universitàries: la International Network on Sustainability in Higher Education (ACES Network) de la Comissió Europea, i la xarxa temàtica d’Ambientalització Curricular dels Estudis Universitaris (ACEU) de la Generalitat de Catalunya. Les seves línies de recerca són l’ambientalització curricular dels estudis universitaris i de l’educació obligatòria, la formació del professorat, i l’avaluació de programes d’educació ambiental i participació. A més, és membre de les següents associacions Internacionals: ESERA (European Science Education Research Association), ATEE (association for Teacher Education in Europe), APICE (Asociación de Profesores e Investigadores en Didáctica de las Ciencias Experimentales), AEPECT (Asociación de Expertos y Profesores de Enseñanza de las Ciencias de la Tierra).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined