El Govern impulsa les obres d'un nou pont sobre el riu Ter a Setcases

query_builder   27 maig 2008 13:51

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres d'un nou pont sobre el riu Ter a Setcases

  • La nova estructura substituirà l’actual pont de pedra que serveix d’entrada a la població sobre el riu Ter, a la carretera GIV-5264
 
  • Les obres començaran a principis d’aquest estiu i comptaran amb una inversió prevista d’1,7 milions d’euros
 
El Govern construirà un nou pont sobre el riu Ter a Setcases, a la carretera GIV-5264, i amb aquest objectiu, ha aprovat avui l’ocupació de béns i drets afectats per aquestes obres. La nova estructura substituirà l’actual pont de pedra d’entrada a Setcases i permetrà millorar l’accés a aquesta població, així com a les pistes d’esquí Vallter 2000. Les obres, que estan actualment en licitació per un valor d’1,7 milions d’euros, s’adjudicaran el mes vinent per tal que puguin començar a principis d’estiu.
 
El nou pont
 
Les obres que ara s’impulsen permetran substituir l’actual pont sobre el Ter a la carretera GIV-5264 a Setcases, que té una amplada de 3,60 metres i no disposa de vorals, per una nova estructura més ampla.  Així els treballs, que també inclouran la millora del traçat de la carretera en el tram pròxim al pont, significaran una millora en la seguretat viària i les condicions per a la circulació.
 
El nou pont tindrà una amplada de 10 metres, amb una calçada de dos carrils de circulació –un per sentit– de 3,5 metres cadascun i voreres d’1,5 metres d’amplada. De 31 metres de longitud, serà de tipus mixt, format per una estructura metàl·lica sobre la qual es disposarà una llosa de formigó.
Així mateix, el projecte inclou les actuacions següents:
 
  • Eixamplament i condicionament de la carretera en el tram anterior del pont, en una longitud de 200 metres. Aquest tram s’eixamplarà dels 5 metres actuals als 10 previstos.
  • Millora de traçat de la via per tal de suavitzar l’actual revolt d’entrada al pont.
  • Adaptació de la rotonda actual que es va construir en creuar el riu Ter, en sentit nucli urbà, amb motiu de les obres de la variant de Setcases. Així, la rotonda es recreixerà per tal d'obtenir uns paràmetres compatibles amb la rasant del nou pont. Aquest recreixement de la rotonda serà variable entre els 0,3 i 1,5 metres.
  • Disposició dels elements de drenatge
  • Senyalització vertical i horitzontal i abalisament
  •  Instal·lació de baranes al pont i de barreres de seguretat
  • Mesures d'integració ambiental d'acord amb les característiques de la fauna a preservar del riu Ter
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined