El Govern incorpora l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont a la xarxa de centres de recerca

query_builder   18 novembre 2008 14:19

event_note Nota de premsa

El Govern incorpora l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont a la xarxa de centres de recerca

  • La cessió servirà per garantir la conservació i actualització del llegat de la institució
El Govern ha aprovat avui la cessió dels béns immobles i mobles de l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont a l'Institut Català de Paleontologia, el centre de recerca creat el novembre de 2006 entre la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’institut es cedeix per impulsar-lo com a nou centre de recerca, seguint el model de centres de recerca de la Generalitat, sota el paraigües de l’Institut Català de Paleontologia i la UAB, alhora que servirà per garantir la conservació i actualització del llegat de la institució que porta el nom de Miquel Crusafont.
 
Aquesta cessió està condicionada al manteniment dels treballs d'excavació i investigació paleontològica i al manteniment de la seu de l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont a Sabadell, amb l'objectiu de permetre la conservació del patrimoni i mantenir la memòria d'aquest insigne paleontòleg català. La cessió inclou el jaciment paleontològic de Can Llobateres, també al terme municipal de Sabadell, juntament amb els béns mobles, peces museístiques, col·leccions fòssils i fons documentals que els integren.
 
L'Institut pertanyia a la Generalitat de Catalunya, des que la Diputació de Barcelona l'hi va cedir, mitjançant el conveni d'1 de setembre de 2006, dins d'un procés iniciat el 2004 per a la definitiva resituació dels serveis de competència autonòmica que eren finançats o prestats per la Diputació de Barcelona.
 
L'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont va ser fundat a Sabadell l'any 1969 pel paleontòleg Miquel Crusafont i Pairó (Sabadell, 1910-1983), amb el nom d'Instituto Provincial de Paleontología. Crusafont es va especialitzar en l'evolucionisme i en l'estudi dels mamífers sòlids, i va excavar jaciments al Vallès i al Penedès. Va publicar centenars d'estudis, dels quals es destaquen L'evolució, avui (1953) i Evolución y ascensión (1960).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined