Altres Acords de Govern

query_builder   23 juny 2009 13:51

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern ha acordat donar suport a la candidatura de la Fundació de Vicenç Ferrer al Premi Nobel de la Pau
 
El Govern ha acordat avui donar suport a la candidatura de la Fundació de Vicenç Ferrer al Premi Nobel de la Pau. El Govern es compromet a sumar-se a les accions i iniciatives destinades a aquest propòsit que s’impulsin en els pròxims mesos. El Govern dóna continuïtat així a la tasca de suport a la Fundació de Vicenç Ferrer que desenvolupa des de fa anys.
 
El Govern subvenciona amb 1 milió d’euros l’Institut del Teatre
 
El Govern ha aprovat concedir una subvenció d’1 milió d’euros per al sosteniment de l’Institut del Teatre, de titularitat de la Diputació de Barcelona, durant el curs 2008-2009. La subvenció cobreix les despeses de funcionament del centre i les despeses de personal, i permetrà finançar 175 places escolars del grau professional de dansa, incloent-hi les 100 places escolars per als alumnes que fan simultàniament estudis de dansa i d’Educació Secundària Obligatòria.
 
L’Institut del Teatre imparteix el grau mitjà de dansa, i permet als alumnes que tenen les edats que es corresponen amb els estudis d’Educació Secundària Obligatòria cursar un currículum en què s’integren les assignatures del grau de dansa i de l’ESO. Aquest currículum integrat s’imparteix des del curs 2000-2001.
 
El Govern també ha aprovat una subvenció de 325.204 euros per a la construcció del gimnàs, els vestidors i la pista esportiva del CEIP Sant Margarida del municipi de Quart (Gironès). Aquest centre compta amb una línia d’educació infantil i primària (una aula per curs) i escolaritza 225 alumnes.
 
 
El Govern subvenciona amb 570.000 euros la FCAC per fomentar activitats d’assessorament a les cooperatives
 
El Govern ha autoritzat atorgar una subvenció a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) per finançar les despeses de caràcter general durant l’any 2009. L’import de la subvenció és de 570.000 euros i permetrà cobrir despeses d’informació, divulgació i realització d’estudis per a l’assessorament de les cooperatives catalanes.
 
El Govern atorga cada any subvencions a les organitzacions agràries catalanes per tal d’ajudar-les a sufragar les despeses que comporten els seus serveis, atès que vetllar pel bon funcionament d’aquestes entitats és un dels seus objectius.
 
 
El Govern trasllada diversos organismes a un edifici de la zona Fòrum de Barcelona
 
El Govern ha autoritzat traslladar diversos organismes i entitats de la Generalitat de Catalunya a l’edifici situat al número 268 del carrer Taulat de Barcelona, que fins pertany a la Generalitat de Catalunya des de l’any 2005. L’objectiu del trasllat és optimitzar els recursos i espais i organitzar-los d’una manera eficient.
 
Concretament, es traslladaran a l’edifici del carrer Taulat, situat a la zona del Fòrum, els organismes següents: Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (DOGC), Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Consell de les Arts, Institut Català de les Indústries Cultuals (ICIC), Bioregió de Catalunya (Biocat), Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Secretaria de Política Lingüística, Servei d'informació, difusió i estudis (Inst. Sociolingüística), Consorci per a la Normalització Lingüística, Centre de Terminologia (Termcat), Institut Ramon Llull i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
 
 
El Govern declara d’interès social els terrenys on es troba el jaciment arqueològic romà de Can Tacó, a Montmeló i Montornès del Vallès
 
El Govern ha aprovat avui la declaració d’interès social dels terrenys on es troba el jaciment arqueològic romà de Can Tacó o Turó del Roina. Aquest és el primer pas perquè el jaciment passi a ser de propietat pública i les actuacions dels ajuntaments no estiguin sotmeses a les limitacions d’actuar en terreny privat. D’aquesta manera, es podran seguir fent tasques de recerca, conservació i promoció cultural del jaciment.
 
Can Tacó, un assentament d’època romana republicana (segles II-I aC), va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de zona arqueològica, el 28 d’octubre de l’any passat. El seu caràcter estrictament militar en un punt estratègic de la Via Augusta el fa gairebé únic a Catalunya, i el seu estudi aporta una informació molt important per al coneixement dels inicis de la romanització a la Península Ibèrica.
 
 
Subvenció d’1 milió d’euros per a la restauració del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, el Castell de Montsoriu i la Ciutadella de Roses
 
El Govern ha aprovat una subvenció d’1 milió d’euros als ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i de Roses, i al Consell Comarcal de la Selva, per a la restauració del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, el Castell de Montsoriu i la Ciutadella de Roses. L’import, a repartir ens dos anys, es distribuirà de la manera següent:
 
  • Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols: 175.000 euros (2009) i 175.000 euros (2010).
  • Consell Comarcal de la Selva: 125.000 euros (2009) i 125.000 euros (2010).
  • Ajuntament de Roses: 202.500 euros (2009) i 202.500 euros (2010).
 
Aquesta subvenció forma part del conveni marc signat entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Diputació de Girona el passat 25 de febrer, per a obres de rehabilitació de cinc monuments declarats Bé Cultural d’Interès Nacional de les comarques gironines, amb una inversió total de 5 milions d’euros a parts iguals entre ambdues institucions.
 
 
Subvenció de 400.000 euros per a l’Associació Foment de les Arts i el Disseny (FAD)
 
El Govern ha aprovat autoritzar el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a atorgar una subvenció de 400.000 euros a l’Associació Foment de les Arts i el Disseny (FAD). Aquesta subvenció,a repartir en dos anys, forma part d’una col·laboració més àmplia que es concretarà mitjançant un conveni de col·laboració de propera signatura entre el Departament de Cultura, el de Política Territorial i Obres Públiques, el d’Innovació, Universitats i Empresa i el FAD.
 
Constituïda l’any 1903, l’Associació FAD és el primer centre de referència del disseny i l'arquitectura a Catalunya i Espanya gràcies a la seva constant tasca de promoció de la cultura creativa a través d'exposicions, xerrades professionals, premis i esdeveniments.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined