El Govern aporta 1,7 milions d'euros per als Plans Educatius d'Entorn de Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa

query_builder   25 novembre 2008 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern aporta 1,7 milions d'euros per als Plans Educatius d'Entorn de Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa

  • Un total de 39.367 alumnes de 3 a 16 anys participaran a les activitats programades dins d’aquests PEE, que inclouen 127 centres educatius
  • 242.605 alumnes se’n beneficien dels 95 Plans Educatius d’Entorn que estan en marxa en 80 municipis de Catalunya 
El Govern ha aprovat avui subvencionar els Plans Educatius d’Entorn (PEE) de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa amb una dotació d’1.748.084 euros en total. Els PEE són acords subscrits entre el Departament d’Educació i els ajuntaments per tal que totes les entitats que treballen amb infants i joves en un mateix barri o municipi es puguin coordinar millor i puguin establir relacions més estretes per incrementar i millorar l’oferta d’activitats.
 
Aquestes activitats se centren sobretot en les qüestions que tenen a veure amb les matèries de llengua, interculturalitat i cohesió social.
 
El detall de la dotació dels PEE de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Reus i Terrassa és el següent:
 
Ajuntament
Euros
Alumnes que se’n beneficien
Badalona
532.488
13.060
L’Hospitalet
de Llobregat
425.445
11.435
Reus
366.679
7.320
Terrassa
423.472
7.552
 
Badalona compta amb tres Plans Educatius d’Entorn: la Pau (amb 10 centres educatius), la Salut i Llefià (amb 22 centres educatius), i Badalona Sud (amb 9 centres educatius).
 
L’Hospitalet de Llobregat compta amb un PEE en el qual estan integrats els barris de Collblanc-la Torrassa (amb 14 centres educatius), la Florida (amb 8 centres educatius), Polígon Gornal (amb 5 centres educatius), i Pubilla Casas- Can Serra (amb 11 centres educatius). Així, doncs, el Pla Educatiu d’Entorn de l’Hospitalet de Llobregat inclou 38 centres educatius.
 
Reus, de la seva banda, treballa amb un únic Pla Educatiu d’Entorn que inclou tres zones diferents. Aquestes zones sumen un total de 28 centres educatius.
 
Finalment, Terrassa, compta també amb un únic PEE que incorpora el districte 2 (Montserrat), el districte 6 (Ca n’Anglada, Torresana i Vilardell) i el districte 3 (Can Palet, Segle XX, Can Jofresa, Xúquer, Guadalhorce, Can Parellada i les Fonts). El districte 2 compta amb tretze centres educatius, el districte 6 amb quatre centres educatius i el districte 3 amb tres centres educatius.
 
95 Plans Educatius d’Entorn en el conjunt de Catalunya
 
Actualment, un total de 80 municipis catalans compten amb Pla Educatiu d’Entorn. Els municipis més grans compten amb més d’un. En total s’han signat 95 plans.
 
La dotació que avui ha aprovat el Govern és la destinada als quatre municipis amb el pressupost més alt. Els PEE dels altres 76 municipis ja compten amb el pressupost corresponent al curs 2008-2009, que arriba als 7.394.996 euros.
 
En el conjunt de Catalunya, un total de 242.605 alumnes entre 3 i 6 anys es beneficien dels Plans Educatius d’Entorn. Hi participen 807 centres educatius. D’ells, 368 CEIP, 165 IES, 130 centres concertats, 89 llars d’infants, 35 escoles d’adults, 15 centres d’educació especial i 5 escoles de música.
 
Contingut dels Plans Educatius d’Entorn
 
Per aquest curs 2008-2009, els 95 Plans Educatius d’Entorn que s’han posat en marxa a Catalunya preveuen la realització de 2.654 activitats. D’aquestes, 398 són promogudes pel Departament d’Educació, 170 proposades per algunes de les entitats participants i 2.086 són actuacions dissenyades per diverses entitats de forma coordinada específicament dins el programa de cada PEE.
 
Pel que fa al contingut, aquestes activitats es poden classificar en cinc tipus d’actuacions:
 
  • Suport a la tasca escolar: busquen proporcionar a l’alumnat que viu en un entorn sòcioculturalment desfavorit unes condicions que l’ajudin al seguiment del currículum escolar
  • Adreçades a les famílies: per facilitar la interrelació entre famílies de nova incorporació al centre (informàtica, cuina, teatre, coneixement de l’entorn...)
  • Activitats esportives: per contribuir a assumir les despeses de les activitats esportives dels centres
  • Activitats artístiques: per contribuir a incloure les arts en la vida quotidiana dels alumnes més enllà del treball habitual a l’aula
  • Altres actuacions específiques per assolir els objectius proposats a cada PEE.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined