L'Institut de Crèdit Agrari obre dues línies de préstec per millorar les condicions de la flota d'encerclament durant la paralització temporal de l'activitat

query_builder   18 novembre 2008 14:14

event_note Nota de premsa

L'Institut de Crèdit Agrari obre dues línies de préstec per millorar les condicions de la flota d'encerclament durant la paralització temporal de l'activitat

  • Concedirà crèdits en condicions beneficioses a les confraries de pescadors perquè puguin avançar el subsidi d’atur als mariners aturats
  • Els armadors també podran accedir a préstecs per avançar l’ajut per l’aturada obligatòria
 
El Govern ha autoritzat l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a obrir dues línies de préstecs per millorar les condicions de la flota d’encerclament catalana durant l’aturada obligatòria. Aquestes línies de crèdit beneficien tant els treballadors com els armadors de la flota d’encerclament.
 
D’aquesta forma, els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització de la Direcció General de Pesca i Acció Marítima podran accedir a crèdits per valor de 841.416 euros per avançar l’ajut per a la paralització temporal corresponent a l’any 2008.
 
Els préstecs seran concedits per l'Institut Català del Crèdit Agrari a un tipus   d'interès fix igual al 5,75% anual, i amb un termini màxim d'un any amb amortització de capital i venciment d'interessos al final del termini. En aquests préstecs no s'aplicarà comissió d'estudi i la comissió d'obertura serà del 0,5% de l'import formalitzat.
 
A més, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) concedirà un ajut de 55.300 euros a aquesta línia de finançament per bonificar les despeses d'intervenció del fedatari, de la comissió d'obertura i dels interessos durant el termini d'aquests préstecs.
 
L’altra línia de préstecs servirà per avançar les prestacions d’atur que han de percebre els mariners afectats per l’aturada temporal per un import de 1.724.904 euros. En aquest cas, el DAR també concedirà un ajut de 47.530 euros per aquesta línia de préstecs.
 
Els beneficiaris directes d’aquestes préstecs seran les confraries de pescadors de Catalunya amb flota d’encerclament, i seran aquestes les que faran arribar els ajuts als mariners. Els préstecs seran concedits per l'ICCA a un tipus d'interès fix igual al 5,75 % i a 5 mesos de termini, no se’ls aplicarà comissió d'estudi i la comissió d'obertura serà del 0,25% de l'import formalitzat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined