El Govern impulsa les obres que permetran a les indústries del Camp de Tarragona utilitzar aigua regenerada

query_builder   23 juny 2009 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres que permetran a les indústries del Camp de Tarragona utilitzar aigua regenerada

  • L’objectiu és que es deixi de fer servir aigua potable per a usos industrials i s’incrementi així la disponibilitat d’aigua per a consum humà a les comarques tarragonines
  • Les obres comportaran una inversió superior als 51,5 milions d’euros i acabaran a finals de l’any que ve
  • La reutilització és un dels eixos de la política de l’aigua del Govern
 
El Govern ha impulsat avui les obres que permetran a les indústries del polígon petroquímic del Camp de Tarragona utilitzar aigua regenerada i alliberar així cabals d’aigua potable de l’Ebre que es podran destinar al consum humà. Les obres permetran que es deixin de fer servir fins a 20 hm3 anuals.
 
El conjunt de l’obra, desenvolupada per l’Agència Catalana de l’Aigua, tindrà un cost total superior als 51,5 milions d’euros, que es finançaran en un 85% pels Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
Les obres, que és previst que s’acabin a finals de l’any que ve, consisteixen en la instal·lació de 17 quilòmetres de col·lectors i de sistemes de bombament d’aigua i en la construcció d’un nou dipòsit, situat a la Pobla de Mafumet (el Tarragonès). Aquestes actuacions es dividiran en dos trams. El primer permetrà subministrar l’aigua, provinent de les estacions depuradores de Tarragona i Vila-seca, des de la futura planta de regeneració d’aigües depurades que es construirà a Vila-seca. La construcció d’aquesta nova planta a Vila- seca s’està fent de forma paral·lela a aquest projecte i permetrà arribar a produir 29.650 m3/dia amb un pressupost de 34 milions d’euros. Les actuacions d’aquest primer tram permetran abastir d’aigua els dipòsits situats al barri de Bonavista de Tarragona.
 
Pel que fa a aquest segon tram, les obres permetran abastir al polígon nord, des del punt de connexió amb el primer tram fins a un dipòsit nou, que es crearà al polígon nord de la Pobla de Mafumet.
 
La reutilització, eix de la política hidràulica del Govern
 
Aquesta és una actuació que impulsa la reutilització d’aigua, un dels pilars de la nova política de l’aigua del Govern, que conjuntament amb l’estalvi, la recuperació i la descontaminació d'aqüífers i la dessalinització, faran que Catalunya pugui garantir l'abastament urbà fins a l’horitzó 2027. L’Agència Catalana de l’Aigua preveu per a l’any 2025 arribar als 190 hm3/any d’aigua reutilitzada, cosa que suposarà el 27% del cabal anual tractat a les depuradores i el 50% del corresponent als mesos d’estiu.
 
El Govern preveu una sèrie d’actuacions a mig termini -en l’horitzó 2015- que permetran disposar de fins a 300 hectòmetres cúbics més d’aigua. Aquestes mesures són la suma de diverses solucions com la dessalinització, que produirà fins a 200 hectòmetres cúbics anuals d’aigua, l’estalvi i l’eficiència de les xarxes, la descontaminació d’aqüífers i la recuperació de captacions (25 hm3) i la reutilització (75 hm3).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined