El Govern destinarà 700.000 euros a promoure la participació en el món associatiu

query_builder   9 octubre 2007 15:12

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà 700.000 euros a promoure la participació en el món associatiu

. L'objectiu és ajudar les entitats a fomentar la implicació en el seu projecte associatiu

. És la primera convocatòria per a associacions i entitats sense afany de lucre de la Direcció General de Participació Ciutadana

El Govern ha aprovat avui una convocatòria de subvencions per valor de 700.000 euros per a plans de participació d'associacions sense afany de lucre. L'objectiu és ajudar les entitats a millorar les seves relacions internes, així com establir els mitjans que han d'afavorir la màxima implicació de tots els seus membres en el projecte associatiu.

Les persones vinculades a les associacions tenen diferents graus de compromís amb les finalitats i activitats que desenvolupen, des del grau màxim que suposa formar part de l'òrgan directiu, fins al de simple usuari del serveis que desenvolupi l'entitat. Es tracta d'analitzar aquests diferents graus i optimitzar els mitjans de participació perquè totes les persones interessades puguin ampliar el seu compromís i participar activament en la realització de les activitats i els projectes de l'entitat.

Es tracta de la primera convocatòria d'ajuts de la Direcció General de Participació Ciutadana dirigida a associacions i entitats sense afany de lucre. La convocatòria de subvencions, de 700.000 euros, és biennal. 200.000 euros aniran a càrrec del pressupost de 2007 i 500.000 euros a càrrec del pressupost de 2008.

Per optar als ajuts, els projectes hauran d'incloure una diagnosi dels nivells de compromís dels membres de l'entitat; una valoració dels punts forts i febles i una proposta de millora dels canals d'informació i participació. Els projectes subvencionats en aquesta convocatòria hauran de finalitzar el 30 de setembre de 2008.

La convocatòria d'ajuts respon a la necessitat del món associatiu de millorar els canals i espais de participació i implicació del seu principal actiu: la gent. Alhora, amb la millora dels canals de relació interna i externa de les entitats, es vol afavorir el creixement del sector associatiu del nostre país.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined