El Govern inclou el Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d'Ebre en el Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal

query_builder   19 gener 2010 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern inclou el Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d'Ebre en el Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal

  • El Pla vol estimular l’activitat econòmica i empresarial d’aquestes comarques mitjançant el suport al teixit productiu, avançar el calendari d’execució d’infraestructures, i afavorir la permanència de la població al territori
  • Es concediran subvencions per estimular l’activitat econòmica per un valor total de 3,5 milions d’euros
  • Amb aquest acord s’inclou les quatre comarques de les Terres de l’Ebre al Pla, ja que la Terra Alta en forma part des de 2008
 
El Govern ha acordat incloure les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre en el Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) per al període 2008-2010. D’aquesta manera les quatre comarques de les Terres de l’Ebre s’inclouen en aquest pla, com va anunciar el president de la Generalitat, José Montilla, el novembre de l’any passat. La Terra Alta ja estava inclosa al Pla des de 2008.
 
L’IDC té com a objectius afavorir la vertebració del territori, compensar les desigualtats, i potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori, d’acord amb el que estableix el Pla de Govern 2007-2010. El Pla vol estimular l’activitat econòmica i empresarial d’aquestes comarques mitjançant el suport al teixit productiu i la producció local, avançar el calendari per a la millora d’algunes de les infraestructures programades, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població al territori.
 
Aquest pla preveu l’avançament del calendari d’execució de determinades actuacions previstes i planificades al territori, que tinguin especial incidència en la dinamització econòmica dels territoris a curt i mitjà termini.
 
També promou el foment de l’activitat econòmica mitjançant ajuts adreçats a ens locals que es destinen al desenvolupament de projectes que proporcionin al teixit econòmic i empresarial del territori un suport per al desenvolupament de la seva activitat o dels seus projectes de futur. També a empreses privades per impulsar aquelles iniciatives empresarials que generin ocupació i que actuïn com a força motriu del desenvolupament empresarial a la comarca. El Govern hi destinarà 3,5 milions d’euros, a raó de 500.000 euros per comarca (el Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre s’afegeixen a l’Anoia, el Pallars Jussà, el Ripollès i la Terra Alta).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined