Altres Acords de Govern

query_builder   20 octubre 2009 14:21

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern destina 4,8 milions d’euros al pla comarcal de camins del Pallars Sobirà
 
El Govern ha acordat destinar 4,8 milions d’euros fins el 2012 en el marc del conveni amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà pel desenvolupament i execució del pla comarcal de camins del Pallars Sobirà.
 
El Govern aprova modificar el Decret de creació de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
 
El Govern ha acordat una modificació del Decret de 18 de desembre de 1981, de creació de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, que preveu que aquesta distinció pugui ser revocada quan es produeixin fets que posin de manifest la conducta poc honorable, que comporti la indignitat o el demèrit, de la persona o entitat guardonada. La revocació es durà a terme per Decret del Govern, prèvia audiència de la persona interessada.
 
La possibilitat de revocació de la concessió es preveu tenint en compte que aquesta possibilitat s’ha previst per altres distincions, com ara la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.
 
El Govern aprova la constitució de l’Entitat Municipal Descentralitzada del Talladell
 
El Govern ha aprovat el decret de constitució de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) del Talladell, al municipi de Tàrrega (Urgell). Amb aquesta aprovació es tanca l’expedient de constitució que va sol·licitar el ple de l’Ajuntament de Tàrrega el passat 17 de febrer de 2007 i es dóna resposta a la demanda unànime dels habitants d’aquest nucli.
 
El municipi del Talladell es va convertir en un nucli agregat a Tàrrega l’any 1969. Donada la demanda unànime dels seus habitants, el consistori de la capital de l’Urgell va sol·licitar la constitució d’una EMD al nucli. Aquesta petició ha acomplert tots els requisits i passos legals necessaris.
 
El Govern ha donat el vistiplau a la constitució de l’EMD en considerar que hi havia un desig unànime dels veïns del Talladell de gaudir de més autonomia de gestió dels seus serveis, a més de tenir en compte consideracions d’ordre geogràfic, històric i social.
 
Les concentracions de població que dins d'un municipi formin nuclis separats es poden constituir en entitats municipals descentralitzades. La llei els ha de garantir la descentralització i la capacitat suficients per a portar a terme les activitats i prestar els serveis de llur competència.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined