Catalunya i la regió de Rhône-Alpes reforçaran la cooperació bilateral

query_builder   26 maig 2009 13:45

event_note Nota de premsa

Catalunya i la regió de Rhône-Alpes reforçaran la cooperació bilateral

  • Col·laboraran en àmbits com l’economia, la recerca i la innovació, la cultura, la formació o les infraestructures
  • El document destaca també la importància de desenvolupar les infraestructures de connexió entre els dos territoris
 
 
El Govern ha autoritzat avui la propera signatura d’un conveni amb la regió francesa de Rhône-Alpes amb l’objectiu d’enfortir i consolidar les relacions institucionals i econòmiques entre els dos territoris. El futur programa de treball respon a la voluntat d’establir un marc formal de relacions per desenvolupar accions de cooperació comunes a través d’organismes associats o de les xarxes de cooperació interregional, com l’associació dels Quatre Motors per a Europa.
 
El conveni preveu enfortir la cooperació de Catalunya amb la regió de Rhône-Alpes en els àmbits considerats prioritaris com ara l’economia, la recerca i la innovació, el medi ambient, la cultura, la formació, l’ensenyament superior, el turisme, la participació ciutadana, la joventut, l’agricultura, les infraestructures i el transport, l’ocupació i l’acció social.
 
El document també posa en relleu alguns reptes comuns, com la importància de desenvolupar les infraestructures de connexió entre els dos territoris o el compromís de realitzar projectes comuns en l’àmbit dels fons de finançament de la Unió Europea. Per vetllar per l’aplicació del futur conveni, que tindrà una vigència de quatre anys, es crearà una comissió de seguiment amb representació paritària de les dues parts.
 
El Govern i la regió de Rhône-Alpes són fundadors, juntament amb la Llombardia i Baden-Wütemberg, de l’associació dels Quatre Motors d’Europa, creada el 1988 per impulsar la participació d’aquests territoris a la construcció europea a través de projectes innovadors i d’intercanvi a nivell universitari, científic, cultural i socioeconòmic.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined