El Govern acorda la participació de Catalunya a l'Exposició Universal de Xangai

query_builder   26 maig 2009 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern acorda la participació de Catalunya a l'Exposició Universal de Xangai

  • Organitzarà la Setmana de Catalunya a l’Expo el maig de 2010
  • Subvencionarà la participació de Barcelona en l'exposició, on la ciutat comptarà amb un estand propi
  • El Govern vol fomentar el coneixement de Catalunya a la Xina i oferir suport a les empreses i institucions catalanes que hi tenen activitats
 
El Govern ha acordat la participació de Catalunya a l'Exposició Universal de Xangai l’any 2010 mitjançant la signatura de dos convenis: un amb la Societat Estatal d'Exposicions Internacionals per a l'organització de la Setmana de Catalunya al Pavelló d'Espanya, i un altre amb l'Ajuntament de Barcelona per finançar les activitats, promoció i comunicació de la seva participació en l'exposició, on comptarà amb un estand propi.
 
El Govern organitzarà la Setmana de Catalunya i donarà suport a les activitats, promoció i comunicació de la participació de la ciutat de Barcelona. D’aquesta manera, el Govern es proposa contribuir al coneixement de Catalunya a la Xina i a donar suport i servei a les empreses i institucions catalanes que hi tenen activitats.
 
També vol fomentar la captació d’inversions empresarials i de turisme xinès a Catalunya i projectar la imatge de Catalunya com un país europeu emprenedor i innovador en els camps del disseny, la cultura i la tecnologia. Sense oblidar la penetració comercial dels productes catalans i la divulgació de la cuina i la gastronomia catalanes al país asiàtic.
 
En el marc del conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, el Govern concedirà una subvenció d’1,5 milions d’euros al consistori per contribuir al finançament de la participació de la ciutat a l’Exposició. La ciutat de Barcelona comptarà amb un estand propi a l’exposició, situat dins d’un pavelló de la zona de ciutats, on els participants exposaran les seves millors pràctiques en matèria de desenvolupament urbà sostenible.
 
L’Exposició Universal de Xangai se celebrarà sota el lema Better city, better life de l’1 de maig al 31 d’octubre de l’any vinent i es preveu que la visitin 70 milions de persones. Cada mes estarà dedicat a un continent -el maig serà el mes d’Europa- i del 24 al 30 de maig se celebrarà la Setmana de Catalunya, en el marc de les activitats del Pavelló d’Espanya. A més, és previst que el 30 de maig sigui el Dia d’honor de Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined