El Govern construirà vuit nous centres de Salut que donaran servei a prop de 125.000 persones

query_builder   27 gener 2009 14:32

event_note Nota de premsa

El Govern construirà vuit nous centres de Salut que donaran servei a prop de 125.000 persones

 
  • Es construiran nous centres a Cunit, l’Aldea, les Borges Blanques, la Bisbal del Penedès, Sant Cugat del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Sabadell, i Sant Jordi Desvalls
  • La inversió prevista és de 22 milions d’euros
 
El Govern ha aprovat avui la construcció de vuit nous Centres d’Atenció Primària (CAP) a les poblacions de Cunit, l’Aldea, les Borges Blanques, la Bisbal del Penedès, Sant Cugat del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Sabadell, i Sant Jordi Desvalls. En total, els nous centres podran atendre prop de 125.000 persones i comptaran amb una inversió prevista de 22 milions d’euros.
 
Dels vuit centres, tres són de nova creació i se sumaran als ja existents en els seus municipis, mentre que a les poblacions restants es construiran nous edificis que substituiran els que ara estan en funcionament.
 
Els terrenys on s’ubicaran els CAP ja han estat cedits pels ajuntaments respectius, i avui el Govern ha autoritzat el Departament d’Economia i Finances, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut (CatSalut) per encarregar a l’entitat ICF Equipaments, SAU la construcció dels centres, que es farà per mitjà de l’empresa pública GISA.
 
CAP Cunit (Baix Penedès)
Es tracta d’un nou centre que, amb una superfície construïda de 1.214 m2, amplia els serveis ja existents al municipi. El CAP disposarà de vuit sales de consulta de medicina general, quatre de consulta de pediatria, una sala de consulta d’odontologia, una de treball d’odontologia, dues sales de consulta polivalent, dues de consulta de ginecologia, una àrea d’atenció continuada i una àrea d’educació sanitària.
 
CAP La Bisbal del Penedès (Baix Penedès)
Es tracta d’un nou centre que, amb una superfície construïda de 420 m2, substitueix l’actual centre. El programa funcional del nou centre preveu una àrea assistencial, amb consultes de medicina general, pediatria, infermeria i treball social, i també una àrea de transport sanitari.
 
CAP Sant Cugat 3 (Vallès Occidental)
Aquest serà un centre de nova creació amb una superfície construïda de 3.579 m2, que ampliarà els serveis ja existents al municipi. Disposarà de setze sales de consulta de medicina general, sis de consulta de pediatria, tres de treball social, una sala de consulta d’odontologia, una de treball d’odontologia, tres sales de consulta polivalent, una àrea de salut mental (centre de salut mental infantil i juvenil), una per a la unitat de vigilància epidemiològica, i una altra d’atenció continuada.
 
CAP Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental)
En aquest cas també es tracta d’un nou centre que se sumarà als serveis ja existents al municipi. L’edifici tindrà una superfície construïda de 1.657 m2 i inclourà dotze sales de consulta de medicina general, quatre sales de consulta de pediatria, una sala de consulta d’odontologia, una sala de treball d’odontologia, dues sales de consulta polivalent, una sala per serveis socials, una àrea d’atenció continuada i una d’educació sanitària.
 
CAP Les Borges Blanques (Garrigues)
A la capital de les Garrigues es construirà un nou edifici de 2.120 m2 per al CAP actual. El nou centre comptarà amb sis sales de consulta de medicina general, quatre de consulta de pediatria, una sala de consulta d’odontologia, una de treball d’odontologia, dues sales de consulta polivalent, dues de consulta de ginecologia, quatre de consulta de salut mental, una àrea de salut pública, una de diagnòstic per la imatge, una d’atenció continuada, una d’educació sanitària, i una de transport sanitari.
 
CAP Gràcia Lepant (Barcelona)
Es tracta d’un nou centre que, amb una superfície construïda de 1.381 m2, substitueix l’actual. El programa funcional del nou centre preveu sis sales de consulta de medicina general, dues de consulta de pediatria, una sala de consulta d’odontologia, una de consulta de treball d’odontologia, dues sales de consulta polivalent, tres per treball social, una àrea d’atenció continuada i una d’educació sanitària.
 
CAP Sant Jordi Desvalls (Gironès)
Aquest nou centre, de 190 m2, substituirà l’edifici actual i comptarà amb una àrea assistencial, amb consultes de medicina general, pediatria i infermeria.
 
CAP L’Aldea (Baix Ebre)
Finalment, a l’Aldea es construirà un nou edifici de 1.336 m2que reemplaçarà l’actual. El nou CAP inclourà sis sales de consulta de medicina general, quatre de consulta de pediatria, una sala de consulta d’odontologia, una de consulta de treball d’odontologia, dues sales de consulta polivalent, tres per treball social, una àrea d’atenció continuada i una d’educació sanitària.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined