Altres Acords de Govern

query_builder   27 gener 2009 14:35

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern nomena Ramon Font president del CAC
 
El Govern ha aprovat avui nomenar Ramon Font president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). El Govern va proposar Font com a president del CAC la setmana passada i avui aprova el seu nomenament, un cop ha rebut el vistiplau de l’organisme.
 
 
El Govern de Catalunya plantejarà un requeriment d'incompetència al Govern espanyol en relació a la formació i les especialitats de professors i mestres
 
El Govern català ha acordat avui presentar un requeriment d’incompetència davant el Govern de l’Estat en Relació al Reial decret del 8 de novembre de 2008 que regula les condicions de formació dels docents en l’educació secundària obligatòria, el batxillerat, la formació professional i els ensenyaments de règim especial, i estableix les especialitats dels cossos docents d’ensenyament secundari. El Govern català considera que el Govern de l’Estat vulnera les competències autonòmiques quan defineix les condicions de formació de l’exercici de la docència perquè aquests són preceptes que són competència de Catalunya en matèria d’educació.
 
Amb aquest requeriment, el Govern català emplaça al Govern de l’Estat a derogar els articles del Reial Decret que considera que vulneren les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria d’ordenació de l’administració pública i d’organització de la funció pública i docent dels centres educatius, d’acord al que estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El requeriment d’incompetència és l’advertiment previ que es pot adoptar inicialment com a primera advertència en els casos de conflictes de competències abans de procedir a plantejar un conflicte positiu de competència al Tribunal Constitucional.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined