La fibra òptica arribarà a més de 40 polígons industrials de tot Catalunya

query_builder   22 juliol 2008 13:58

event_note Nota de premsa

La fibra òptica arribarà a més de 40 polígons industrials de tot Catalunya

 
  • El Govern destina 16 milions d’euros al projecte Banda Ampla Industrial  
  • La iniciativa garantirà l’accés a les noves tecnologies de moltes empreses i promourà la creació d’anelles sectorials 
  • La cobertura actual dels serveis de banda ampla als 1.769 polígons industrials censats a Catalunya es pot consultar a través d’un cercador al web
 
El Govern invertirà 16.134.000 euros fins al 2015 per promoure la connectivitat de més de 40 polígons industrials mitjançant fibra òptica. Avui ha aprovat aquesta inversió, que s’emmarca en el projecte de Banda Ampla Industrial que promou la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.
 
El projecte Banda Ampla Industrial té com a objectiu incrementar la competitivitat del teixit empresarial català facilitant l’accés a recursos TIC avançats, com les infraestructures de fibra òptica i els recursos de supercomputació. La iniciativa també preveu la creació d’anelles sectorials que interconnectin empreses d’un mateix sector. Al 2008, s’hi destinaran 2.134.000 euros i, a partir del 2009, el projecte comptarà amb una inversió de 2 milions d’euros anuals.
 
A banda d’aquest projecte, el Govern també pretén garantir que, en el marc del Pla Catalunya Connecta, l’any 2010 tots els polígons industrials -i els nuclis de població de més de 50 persones- tinguin accés a telefonia mòbil i a Internet de banda ampla.
 
La cobertura actual d’aquests serveis en els 1.769 polígons industrials que hi ha censats es pot consultar a través d’un cercador al web de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la informació:
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined