El Govern destina 10,5 milions d'euros a la signatura de convenis de formació professional i a la construcció de 2 centres escolars

query_builder   20 octubre 2009 14:16

event_note Nota de premsa

El Govern destina 10,5 milions d'euros a la signatura de convenis de formació professional i a la construcció de 2 centres escolars

  • Els convenis afecten 39 instituts d’FP, donaran formació a 1.518 alumnes, i fan referència a cicles com auxiliar d’infermeria, atenció sociosanitària, administració, comerç i marqueting, hosteleria i turisme, entre altres
  • També es construirà un nou institut a Vilanova i la Geltrú i s’ampliarà d’una escola a Alella
 
El Govern ha aprovat destinar 10,5 milions d’euros per a la signatura de convenis de formació professional per tal que l’alumnat pugui realitzar pràctiques a empreses, i també per a la construcció d’un nou institut a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i l’ampliació d’una escola a Alella (Maresme).
 
Pel que fa la FP, s’aprova la signatura de convenis amb diferents fundacions, gremis empresarials i entitats per tal que els alumnes dels instituts on s’aplicaran puguin fer pràctiques en les empreses associades als gremis.
 
Els cicles formatius beneficiats pels convenis s’imparteixen actualment a un total de 39 instituts, i un cop signats els acords, donaran formació a 1.518 alumnes. Destaca l’aprovació d’un servei de simulació d’empreses per als cicles formatius d’hosteleria i turisme i d’administració, comerç i màrqueting. Aquest servei, que s’ha aprovat avui, permetrà que l’empresa conveniada simuli l’existència d’empreses fictícies que crearan i gestionaran els propis alumnes –realitzaran liquidacions a hisenda, gestió dels recursos humans, etc. Aquest servei s’implantarà en 30 instituts i beneficiarà a més d’un miler d’alumnes.
 
Un altre dels convenis destacats és el que se signarà amb la Universitat de Vic per a desenvolupar un programa de Tallers a la Tasca Escolar. Aquesta actuació permetrà a alumnat universitari de la Facultat d’Educació dur a terme tallers en 20 centres de Vic, Manlleu, Roda de Ter i els Hostalets de Balenyà amb alumnat en situacions socioculturals desavaforides.
 
Els convenis fan referència als següents cicles: auxiliar d’infermeria, atenció sociosanitària, administració, comerç i marqueting, hosteleria i turisme, cuina, obres de la construcció, realització i plans d’obres, forneria, pastisseria i confiteria, operacions i manteniment de maquinària de construcció, instal·lacions elèctriques i automàtiques. Se signaran amb entitats Foment de Terrassa, Fundació Privada Osona Gastronomia, l’Hospital Comarcal d’Amposta o Fundació Salut Empordà, entre altres. Les dades dels cicles, instituts i alumnes són les següents: 
 
 
Cicle Formatiu d’FP
Institut
Alumnes
Inversió
Cures Auxiliars d’Infermeria
IES Berenguer IV (Amposta)
57
12.679 euros
Cures Auxiliars d’Infermeria
Atenció sociosanitària
IES Palamós
73
15.210 euros
Cuina
IES Cavall Bernat (Terrassa)
45
13.022 euros
Obres de la construcció
Realització i plans d’obres
IES Provençana
21
23.073 euros
Cuina i gastronomia
Forneria, pastisseria i confiteria
IES Tona
78
12.000 euros
Cures Auxiliars d’Infermeria
Atenció sociosanitària
IES Priorat de Falset
43
8.198 euros
Cures Auxiliars d’Infermeria
 
IES Alexandre Deulofeu (Figueres)
88
13.021 euros
Instal·lacions elèctriques i automàtiques
Instal·lació i manteniment electrònic de maquinària
IES Abat Oliba (Ripoll)
61
95.610 euros
Operacions i manteniment de maquinària de construcció
IES Mollerussa
52
31.108 euros
 
 
Dos centres educatius a Vilanova i la Geltrú i Alella
 
El Govern també ha aprovat destinar una dotació econòmica de 9,4 milions d’eruos per a la construcció d’un nou institut a Vilanova i la Geltrú (6,3 milions d’euros) i l’ampliació de l’escola CEIP Fabra a Alella (3,1 milions d’euros). L’institut tindrà tres línies d’ESO i dues línies de batxillerat i escolaritzarà 500 alumnes, mentre que l’escola Fabra d’Alella ampliarà una línia més d’educació infantil i primària.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined