Llum verd a la convocatòria d'eleccions a les Confraries de Pescadors catalanes

query_builder   15 juliol 2008 14:18

event_note Nota de premsa

Llum verd a la convocatòria d'eleccions a les Confraries de Pescadors catalanes

  • El procés electoral començarà l’1 de setembre i s’allargarà fins al mes de desembre
  • Més de tres mil pescadors i armadors estan convocats a les urnes
 
El Govern ha aprovat avui el Decret que regula el procediment electoral de les confraries de pescadors de Catalunya. El període electoral s’iniciarà l’1 de setembre, i estan convocats a les urnes un total de 3.100 electors, entre els quals hi ha pescadors i armadors. Les últimes eleccions de les confraries de pescadors catalanes van tenir lloc l’any 2003.
 
El procediment electoral comporta tres fases i quatre eleccions diferents. En primer lloc, s’elegeixen les juntes generals de les 31 confraries de pescadors de Catalunya. A partir d’aquestes juntes sorgeixen els capítols, amb el seu patró major i vicepatrons majors. Un cop constituïts els òrgans de govern de les confraries, es passa a una nova fase que comporta l’elecció dels òrgans de govern de les tres federacions territorials (Girona, Barcelona i Tarragona). Per últim, un cop escollits els òrgans de govern de les federacions, s’elegiran els òrgans de govern de la Federació Nacional de Confraries de Pescadors de Catalunya.
 
Tot el període electoral s’iniciarà l’1 de setembre, amb la publicació al DOGC de la corresponent ordre de convocatòria. Segons les previsions, a l’octubre quedaran constituïdes les juntes generals de les confraries de pescadors, els capítols, amb el patró major i els vicepatrons majors, tindran lloc a principis de novembre. Durant el mateix mes de novembre es constituiran els òrgans de govern de les tres federacions territorials i durant el mes de desembre els de la Federació Nacional.  
 
Les confraries, tradició i participació democràtica
La pesca costanera a Catalunya s’organitza a l’entorn de les confraries de pescadors, institucions amb una profunda tradició històrica molt vives en el sector pesquer, del qual són, també, un òrgan de participació democràtic conjunt dels diversos sectors, arts i activitats extractives i productives d’un mateix àmbit territorial. L’antiguitat d’aquest model associatiu, la seva permanència en el temps i la seva capacitat d’adaptació han donat a aquestes entitats el valor representatiu que tenen actualment.
L’activitat associativa del sector pesquer català gira fonamentalment al voltant de les confraries. El seu àmbit d’actuació cobreix tot el litoral de Catalunya i en formen part tots els professionals del sector pesquer extractiu català, tant els armadors com els treballadors. Les confraries són institucions de vertebració del sector pesquer i d’interlocució i col·laboració amb l’Administració.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined