El Govern aprova el Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya i el Projecte de llei d'aeroports i heliports

query_builder   20 gener 2009 13:37

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla d'aeroports, aeròdroms i heliports de Catalunya i el Projecte de llei d'aeroports i heliports

  • Són dos instruments bàsics per impulsar i vertebrar la política aeronàutica dels propers anys a Catalunya
 
El Govern ha aprovat avui el nou Pla d’aeroports, aeròdroms i heliports i el Projecte de llei d’aeroports i heliports. Es tracta de dos instruments bàsics per impulsar i vertebrar la política aeronàutica de Catalunya dels propers anys. D’aquesta manera, el Govern es dota d’eines per a la gestió aeronàutica i per a la potenciació de la xarxa d’aeroports comercials; per avançar en la construcció de nous aeroports; i per a l’extensió i la consolidació d’una xarxa d’aeròdroms i d’heliports a Catalunya.
 
El Pla i la Llei: un impuls global a la xarxa aeronàutica
 
L’evolució i el creixement sostingut de l’aviació comercial durant els darrers anys, les previsions del desplegament del nou Estatut i els possibles traspassos en matèria aeroportuària han fet necessari desenvolupar nous instruments en la política aeroportuària del Govern. L’objectiu del Govern és impulsar la xarxa d’aeroports comercials i aeròdroms per millorar la capacitat de l’economia catalana i col·laborar en la dinamització de la indústria aeronàutica catalana.
 
Amb aquest objectiu, el Govern ja ha constituït la societat Aeroports Públics de Catalunya i avui aprova el Projecte de llei d’aeroports i el Pla d’aeroports, aeròdroms i heliports 2009-2015. Amb aquests tres instruments, el Govern aborda el marc normatiu, la gestió i la planificació de les infraestructures aeronàutiques. Per la seva banda, el Pla que avui s’aprova regirà el desenvolupament de les infraestructures aeroportuàries competència de la Generalitat, tant dels aeròdroms existents com dels nous i d’aquells que, en compliment de l’Estatut, es desclassifiquin com d’interès general.

3  

Imatges

Mapa de l'escenari d'Aeroports inclòes al Pla

Mapa de l'escenari d'Aeroports inclòes al Pla 85

Mapa de l'escenari d'Aeròdroms inclòs al Pla.

Mapa de l'escenari d'Aeròdroms inclòs al Pla. 170

Mapa de l'escenari d'Aeroports i Aeròdroms.

Mapa de l'escenari d'Aeroports i Aeròdroms. 79

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined